Antena Meniu Search
x

Vremea 19 noiembrie. Prognoza meteo anunță ger, ninsori și ploi în toată țara

Vremea pe 19 noiembrie este deosebit de rece, iar precipitațiile se extind și se întețesc. Prognoza meteo anunță ploi sau ninsori în majoritatea regiunilor. În București vor fi maximum 4 grade.

Vremea pe 19 noiembrie este deosebit de rece, iar precipitațiile se extind și se întețesc. Prognoza meteo anunță ploi sau ninsori în majoritatea regiunilor. În București vor fi maximum 4 grade.

NOAPTEA DE DUMINICĂ SPRE LUNI: Aria de nebulozitate va cuprinde majoritatea zonelor şi mai ales în jumătatea de sud a ţării precipitaţiile vor fi în extindere şi în intensificare. În Oltenia, vestul, nordul şi centrul Munteniei vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crişanei şi restul Munteniei vor fi precipitaţii mixte, iar în Dobrogea va ploua. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 5 grade.

Vremea 19 noiembrie în țară

Luni, vremea va fi rece şi predominant închisă, cu precipitaţii pe arii mai extinse în cursul zilei, în general moderate cantitativ în centrul, estul şi nord-estul teritoriului. De altfel, un cod galben de vânt și precipitații a fost emis de meteorologi, valabil și în această zi. În Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei, Carpaţii Meridionali şi Orientali, precum şi în Munţii Banatului va ninge şi se va depune strat de zăpadă local consistent. În restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte (la început ninsori, apoi lapoviţă şi ploaie), exceptând Dobrogea şi Bărăganul, unde vor fi doar ploi. Se va semnala gheţuş, iar izolat şi polei.

Pe acelaşi subiect
Județele afectate de cod galben de vreme severă

Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale în general de 45...55 km/h în sudul Moldovei şi la munte şi de 55...75 km/h în Dobrogea, estul şi nord-estul Munteniei, iar în restul zonelor va sufla slab şi moderat. Spre sfârşitul nopţii în extremitatea de sud-vest a ţării va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor şi a formării de polei. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, mai ridicate spre 10...11 grade pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade. Presiunea atmosferica va creşte uşor, încât regimul baric va continua să fie caracterizat de valori înalte.

Harta ANM cu vremea pe 19 noiembrie

Marți se anunță ninsori și polei

Vremea se va menţine în general închisă și marți, transmite ANM. Aria precipitaţiilor va fi din nou în extindere în cea mai mare parte a ţării, iar punctiform în sud-vest şi în extremitatea de sud cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În nordul şi centrul Moldovei, dar local şi la munte, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, în timp ce în restul teritoriului vor predomina ploile. Pe arii restrânse se va forma polei şi gheţuş. Vor fi temperaturi maxime cuprinse între -1 şi 8 grade şi minime între -6 şi 6 grade. Trecător, mai ales în centru şi în sud-sud-vest, în prima parte a zilei, vor fi condiţii de ceaţă, burniţă sau fulguieli.

Prognoza meteo pentru București pe 19 noiembrie

Vremea va fi rece şi predominant închisă. Mai ales în prima parte a zilei, se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de lapoviţă şi ploaie, astfel că stratul de zăpadă se va topi, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...50 km/h. Temperatura maximă va fi de 2...4 grade, iar cea minimă de -3...-2 grade. Presiunea atmosferica va fi aproape staţionară, la o valoare mai mare decât cea normală.

Cum va fi luni la munte

Vremea va fi închisă şi rece. Va ninge în toată zona montană, moderat cantitativ în Carpaţii Meridionali şi Orientali precum şi în Munţii Banatului şi se va depune strat de zăpadă local consistent. Vântul va avea temporar intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h. În cursul nopţii ninsorile vor fi în restrângere şi în diminuare. Valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 19 noiembrie. Prognoza meteo anunță ger, ninsori și ploi în toată țara