Antena Meniu Search
x

Vremea pe 22 septembrie 2018. Frig în unele zone, vânt puternic, ploi

Vremea pe 22 septembrie 2018 se va înrăutăţi simţitor. Prognoza meteo anunţă averse şi descărcări electrice în aproape toată ţara. Vântul va sufla cu putere în unele zone, ajungând chiar şi la 60 de km/h.

Vremea pe 22 septembrie 2018 se va înrăutăţi simţitor. Prognoza meteo anunţă averse şi descărcări electrice în aproape toată ţara. Vântul va sufla cu putere în unele zone, ajungând chiar şi la 60 de km/h.

Temperatura va marca o scădere în vestul şi nord-vestul ţării, dar vremea va fi chiar deosebit de caldă la această dată, în unele zone.

NOAPTEA DE VINERI SPRE SÂMBĂTĂ: Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă, în special în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Temperaturile minime, uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, în cea mai mare parte a ţării, vor fi cuprinse între 8 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral, dar şi mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 2...3 grade. Va fi ceaţă, local în depresiuni, în sud-estul Munteniei şi în Dobrogea şi izolat în rest.

Vremea 22 septembrie 2018 în ţară

Pe acelaşi subiect

Sâmbătă, vremea se va înrăutăţi treptat, înnorările se vor accentua şi vor fi averse şi descărcări electrice, după-amiaza în Banat, Crişana, Maramureş şi pe arii restrânse în Transilvania, iar spre seară şi noaptea local în regiunile centrale, estice şi de sud-est şi izolat în rest.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 40...45 km/h şi pe spaţii mai mici 50...60 km/h, în special în zona de munte, în vestul, nordul şi centrul ţării. Temperatura aerului va marca o scădere în vestul şi nord-vestul teritoriului până la valori apropiate de normalul perioadei, iar în rest vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă la această dată în sud şi sud-est.

Maximele vor fi cuprinse, în general, între 19 şi 30 de grade, iar minimele între 6 şi 18 grade, mai coborâte în depresiuni. Dimineaţa, în zonele joase de relief, izolat va fi ceaţă.

ÎN BUCUREŞTI, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o temperatură maximă de 30...31 de grade. Prognoza meteo anunţă că, în cursul zilei, cerul va fi mai mult senin, apoi înnorările se vor accentua treptat, iar în a doua parte a nopţii va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 15...17 grade.

Vremea 22 septembrie 2018 la mare şi la munte

La munte, înnorările se vor accentua şi pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice. ANM precizează că vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 40...45 km/h şi pe spaţii mai mici 55...60 km/h. Temperatura aerului va marca o scădere uşoară faţă de intervalul precedent.

La mare, Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 24 şi 26 de grade, iar cele minime între 17 şi 18 grade. Cerul va fi senin ziua şi temporar noros noaptea, când local vor fi averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, în intensificare noaptea, cu rafale de 45 - 55 km/h. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 20 şi 22 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea pe 22 septembrie 2018. Frig în unele zone, vânt puternic, ploi