Antena Meniu Search
x

Vremea pe 24 septembrie 2018. Cald la mare, lapoviţă şi ninsoare la munte

Vremea pe 24 septembrie 2018 se va răci în cea mai mare parte a ţării. Prognoza meteo anunţă o scădere a temperaturilor şi în regiunile sudice, estice şi centrale, care se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei.

Vremea pe 24 septembrie 2018 se va răci în cea mai mare parte a ţării. Prognoza meteo anunţă o scădere a temperaturilor şi în regiunile sudice, estice şi centrale, care se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi doar izolat ploi slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 18 şi 28 de grade.

NOAPTEA DE DUMINICĂ SPRE LUNI: În sud şi sud-est cerul va fi variabil, iar în rest vor fi înnorări, mai accentuate în vestul şi în nordul teritoriului, unde pe arii relativ extinse vor fi ploi moderate cantitativ. În Maramureş, Crişana, Banat, în nordul Moldovei şi local în Transilvania temporar, în a doua parte a nopţii, vântul se va intensifica cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65...70 km/h.

La munte, intensificările vântului vor fi susţinute, iar spre dimineaţă pe creste rafalele vor depăşi 100...120 km/h. Temperaturile minime se vor încadra în general între 6 şi 16 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea 24 septembrie 2018 în ţară

Luni, vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia, Transilvania, Moldova, Dobrogea, local în Muntenia, iar în orele dimineţii şi în vestul teritoriului vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65...70 km/h.

În vestul, nordul şi centrul ţării vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în general moderat cantitativ, mai ales ziua. În sud şi sud-est va fi o vreme caldă, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi locale spre seară şi la începutul nopţii. În a doua parte a intervalului, la munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11...13 grade în regiunile nordice şi 30...31 de grade în sud-est; minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, mai scăzute în depresiunile din nord-vest şi din centru, unde cu totul izolat se forma brumă.

Presiunea atmosferica va creşte dinspre nord-vest, la regimul baric normal.

ÎN BUCUREŞTI, vremea va fi caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 28...29 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi la începutul nopţii când vor fi ploi slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze de până la 45...50 km/h în a doua parte a zilei şi seara. Prognoza meteo arată că temperatura minimă va fi de 9...11 grade.

Presiunea atmosferica va creşte la o valoare uşor mai mare decât cea normală.

Vremea 24 septembrie 2018 la mare şi la munte

La munte, vremea va fi vântoasă şi se va răci, mai accentuat în masivele vestice şi nordice unde va deveni rece pentru această perioadã din an. Cerul va fi mai mult noros şi mai ales ziua va ploua în general moderat cantitativ, iar în cursul nopţii, la peste 1800 m altitudine, vor fi

precipitaţii mixte. 

ANM precizează că vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale care pe creste vor depăşi 100...120 km/h.

La mare, temperaturile diurne vor creşte, astfel încât vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 25 de grade, iar minimele între 11 şi 12 grade. Cerul va fi variabil, temporar noros după-amiaza şi noaptea, când va ploua şi vor fi posibil descărcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.

Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 20 şi 22 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea pe 24 septembrie 2018. Cald la mare, lapoviţă şi ninsoare la munte