Antena Meniu Search
x

Vremea se schimbă dramatic în Bucureşti, în mai puţin de 24 de ore. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă din această seară până miercuri, 26 septembrie, ora 8.00.

Vremea se schimbă dramatic în Bucureşti, în mai puţin de 24 de ore. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală
Vremea se schimbă dramatic în Bucureşti, în mai puţin de 24 de ore. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală - Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă din această seară până miercuri, 26 septembrie, ora 8.00.

Astfel, potrivit meteorologilor, de duminică seară, ora 23.00, până în 24 septembrie, ora 9.00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 12...13 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

De asemenea, de luni, 24 septembrie, ora 9.00, până marţi, 25 septembrie, ora 9.00, vremea va fi caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 28...29 de grade.Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și la începutul nopții când va ploua slab.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze de până la 45...50 km/h în a doua parte a zilei și seara. Temperatura minimă va fi de 9...11 grade.

Potrivit ANM, de marţi dimineaţă, de la ora 9.00, până miercuri, 26 septembrie, la ora 9.00, valorile de temperatură vor scădea semnificativ, vremea devenind cu 5…7 grade mai rece decât în mod obișnuit la această data. Cerul va avea înnorări temporare ziua când vor fi condiții de ploaie slabă, de scurtă durată, apoi se va însenina treptat. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de miercuri dimineața fi de 5...7 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Informare de vreme rece în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme severă în toată ţara. Un aer polar traversează România, răcirea vremii fiind dublată de vânt puternic, ploi, lapoviţă şi, de la noapte, primele ninsori. 

Astfel, în intervalul 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 8.00, este valabilă o informare meteo de intensificări ale vântului şi răcire accentuată în toată ţara.

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50...60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8...10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.

ANM precizează că vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea se schimbă dramatic în Bucureşti, în mai puţin de 24 de ore. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală