Antena Meniu Search
x

Vremea pe 27 august. ANM anunță ploi în vest și caniculă în sudul țării

Vremea pe 27 august este la extreme: oscilează între ploi și furtuni, care se manifestă în jumătatea vestică, și caniculă, în restul țării. Prognoza meteo anunță temperaturi până la 34 de grade, inclusiv în București.

Vremea pe 27 august este la extreme: oscilează între ploi și furtuni, care se manifestă în jumătatea vestică, și caniculă, în restul țării. Prognoza meteo anunță temperaturi până la 34 de grade, inclusiv în București.

NOAPTEA DE DUMINICĂ SPRE LUNI: Vremea va fi instabilă în vestul și centrul țării, dar și în Oltenia și la munte. Vor fi semnalate ploi, iar intensificările vântului pot lua caracter de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 40-50 ml/mp în unele zone. În restul țării precipitațiile vor fi cu totul izolate. Temperaturile vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade.

Vremea 27 august în țară

Luni, vremea va fi în general instabilă în jumătatea de vest și la munte. Temperaturile vor scădea în aceste regiuni, iar ploile vor fi torențiale, însoțite de descărcări electrice. În unele zone este risc de furtună, avertizează meteorologii. Vântul va avea intensificări pe durata precipitațiilor și e posibil să fie semnalată grindină.

Pe acelaşi subiect

În celelalte regiuni ale țării va fi vreme călduroasă. În special în sud-est indicele temperatură-umezeală va depăși pragul de 80 de unități al disconfortului termic.

Vor putea fi semnalate ploi însă și în regiunile afectate de căldură, arată prognoza meteo. Astfel, în est și sud-est va fi cer variabil, iar precipitațiile ar putea cădea izolat, mai ales în regiunile deluroase, în cursul după-amiezii.

Temperaturile maxime vor fi de 22 – 24 de grade în Banat și vor urca până la 34 de grade în Muntenia. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 grade în zonele de depresiune și 23 de grade la mare. Presiunea atmosferică începe să crească în a doua parte a zilei.

Harta ANM cu vremea pe 27 august

ÎN BUCUREȘTI: Vremea va fi călduroasă în Capitală, unde disconfortul termic rămâne ridicat. În cursul după-amiezii și mai ales seara, cerul devine variabil, cu unele înnorări, existând astfel șanse să plouă, dar pentru scurtă durată.

Temperatura zilei de luni va urca la 34 de grade în București, iar noaptea va fi între 18 – 20 de grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi în creștere.

LA MARE: Vremea va fi frumoasă și caldă pe litoral, anunță ANM. Cerul va fi senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla moderat. Temperaturile vor urca până la 27 – 30 de grade ziua, iar minimele vor fi între 25 – 26 de grade. Apa mării va avea valori de 25 – 26 de grade.

LA MUNTE: Vremea va fi ploioasă în cursul zilei de 27 august. Vor fi precipitații abundente în unele zone montane, cantitatea de apă depășind izolat 45 – 50 de ml/mp. Vor fi ploi torențiale care ar putea lua aspect de furtună în anumite regiuni și ar putea fi însoțite, izolat, de grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea pe 27 august. ANM anunță ploi în vest și caniculă în sudul țării