Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 28 ianuarie 2022. Temperaturile cresc, dar sunt așteptate lapoviță și ninsoare pe zone extinse

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 28 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 16:55

În noaptea de joi spre vineri în vestul, centrul și nordul țării, înnorările vor fi persistente, iar local și temporar se vor semnala precipitații. Va ninge, exceptând areale restrânse din Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei, unde trecător se pot semnala și precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie. Izolat vor fi depuneri de polei. Pe suprafețe restrânse, în nord-vest se vor înregistra cantități de precipitații în jurul a 10 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitații redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși 70...80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile minime se vor situa între -7 și 0 grade. Izolat în zonele joase se va semnala ceață, cu precădere în sud și în sud-est.

Cum va fi vremea vineri, pe 28 ianuarie 2022

Procesul de încălzire a vremii va continua și se va resimți mai ales în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării unde pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații, mixte în prima parte a intervalului, iar noaptea sub formă de ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. La munte și în Maramureș va ninge, iar cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10...15 l/mp. În sudul și sud-estul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitații redusă. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de 80...90 km/h în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 1 grad. Dimineața și noaptea, cu precădere în sud și în sud-est vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Procesul de încălzire a vremii va continua, astfel că temperatura maximă va fi de 8...9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -2 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Cerul va fi mai mult noros și va ninge îndeosebi noaptea, mai ales în Munții Apuseni, unde și cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. Vor fi intensificări ale vântului, iar în zona înaltă, îndeosebi a Carpaților Orientali, noaptea va sufla tare viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Valorile termice vor marca o scădere ușoară.

Cum va fi vremea în Europa

Asemănător celui din ziua precedentă, aspectul vremii va fi predominant închis în regiunile estice și nord-vestice ale continentului - mai notabil în Rusia dincoace de Munții Ural, în Belarus, Norvegia, Țările de Jos, Arhipelagul Britanic și pe Marea Nordului. Totodată, în aceste zone se vor semnala majoritatea precipitațiilor - ninsori în est și mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în rest; mai abundente vor fi unele precipitații din sud-vestul Norvegiei și posibil din nordul Munților Carpați. În celelalte regiuni ale Europei va fi mai plăcut și chiar frumos, în condițiile cerului temporar noros sau variabil din partea central-estică și cea sud-estică și cerului senin din țările iberice, din sud-estul Franței, nord-vestul Italiei și probabil din Suedia și vestul Finlandei; de asemenea, regimul pluvial din acestea se prefigurează a fi în general neînsemnat, cu astfel de fenomene slabe și aglomerate în spațiul panonic și carpato-balcanic și aproape în absența lor din Portugalia, Spania, Franța și Anglia. Vânt puternic se va observă pe ocean între Scoția și Islanda, cu intensificări susținute - la vest de Peninsula Iberică, pe marile Baltică și a Nordului, în vestul celei Negre și în țările central-estice; iar cu precădere slab - în nordul Finlandei, în Norvegia, Suedia, Franța și mai toată Italia. Va fi și ușor mai cald decât cu o zi înainte, dar mai degrabă se va remarca persistența în nord-estul Europei a unor mase de aer rece.

Temperaturi maxime în capitalele Europei

Atena            12    

Berlin            6    

Budapesta            6    

Chișinău            4    

Istanbul            7    

Lisabona            16    

Londra            9    

Madrid            14    

Moscova            -5    

Oslo            3    

Paris            7    

Roma            12    

Stockholm            1    

Varșovia            3    

Viena            7

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 28 ianuarie 2022. Temperaturile cresc, dar sunt așteptate lapoviță și ninsoare pe zone extinse