Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 27 ianuarie 2022. Se încălzește treptat, temperaturile maxime ating 9 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 27 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 26.01.2022, 16:25

În noaptea de miercuri spre joi cerul va fi variabil în regiunile sudice și sud-estice și noros în restul zonelor, unde pe arii în general restrânse va ninge slab. Cu totul izolat și trecător, în primele ore ale intervalului, în Banat precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vitezele la rafală vor depăși 60...70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile minime se vor situa între -9 și 0 grade. Izolat se va semnala ceață.

Cum va fi vremea joi, pe 27 ianuarie 2022

Vremea va continua să se încălzească ușor în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul zonelor valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării înnorările vor fi persistente și temporar se vor semnala precipitații, pe arii restrânse ziua și local noaptea. Va ninge, exceptând areale restrânse din Banat și Crișana, iar în prima parte a intervalului și din nordul Moldovei, unde se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță sau ploaie. Izolat, noaptea vor fi depuneri de polei. Pe suprafețe restrânse, în nord-vest se vor înregistra cantități de precipitații în jurul a 10 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitații redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură unde la rafală se vor depăși 70...80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la viteze mult mai mici, în prima parte a intervalului și în sud-vest și nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade, iar cele minime se vor situa între -7 și 0 grade. Izolat, dimineața și noaptea va fi ceață.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Valorile termice vor continua să crească ușor, astfel încât se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de -4...-3 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Valorile termice vor crește ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge, pe arii mai restrânse ziua și în extindere noaptea, în majoritatea masivelor. Vântul se va intensifica treptat, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși 70...80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Cum va fi vremea în Europa

Vremea va fi predominant închisă pe aproape tot continentul; excepția va fi reprezentată de aspectul plăcut din sud-vestul și din vestul Europei, în condițiile cerului mai mult senin deasupra țărilor iberice, sudului Franței și vestului Marii Mediterane, celui variabil din Grecia, din partea nordică a Arhipelagului Britanic, de pe Marea Nordului și posibil din preajma Munților Alpi. Totodată, majoritatea precipitațiilor se vor semnala în regiunile nordice, estice și central-estice, având mai ales formă de ninsoare și unele mai abundente urmând a afecta zone restrânse din Norvegia și probabil de la sud-est de Marea Baltică, în apropierea acesteia.

Regimul pluvial din restul Europei va fi caracterizat de astfel de fenomene pe alocuri în estul Greciei - unde va mai ninge, în țările centrale și în Cele De Jos, în partea nordică a Franței și posibil în sudul Italiei și în sud-estul Spaniei - în toate aceste din urmă regiuni fiind lapoviță și ploaie. Vânt intens ori puternic se va observa pe Marea Nordului, cu viteze de nivel cel puțin moderat pe timp îndelungat - pe ocean la vest de Portugalia și de Norvegia, la nord-vest de Rep. Irlanda și de Scoția, în sudul Marii Baltice, în estul celei Mediterane, în Lituania, Polonia, Danemarca și în nordul Germaniei. Diferențele de ordin termic față de ziua precedentă vor fi minore, remarcându-se persistența în estul și in nordul continentului a unor mase de aer rece.

Temperaturi maxime în capitalele Europei

Atena            11    

Berlin            6    

Budapesta            5    

Chisinau            3    

Istanbul            5    

Lisabona            17    

Londra            11    

Madrid            13    

Moscova            -6    

Oslo            4    

Paris            8    

Roma            13    

Stockholm            3    

Varsovia            3    

Viena            5

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 27 ianuarie 2022. Se încălzește treptat, temperaturile maxime ating 9 grade Celsius