Antena Meniu Search
x

Vremea pe 28 iulie. Meteorologii anunţă un weekend cu furtuni

Vremea pe 28 iulie nu aduce surprize, va ploua în continuare în majoritatea ţării, ba mai mult, prognoza meteo atenţionează că vom avea parte de furtuni. Meteorologii estimează că în unele zone vor fi precipitaţii abundente şi risc de grindină. În Bucureşti vor fi 30 de grade.

Vremea pe 28 iulie nu aduce surprize, va ploua în continuare în majoritatea ţării, ba mai mult, prognoza meteo atenţionează că vom avea parte de furtuni. Meteorologii estimează că în unele zone vor fi precipitaţii abundente şi risc de grindină. În Bucureşti vor fi 30 de grade.

NOAPTEA DE VINERI SPRE SÂMBĂTĂ: Instabilitatea atmosferică se va manifesta local în regiunile estice şi pe arii restrânse în sud-vest, zona montană şi cea a dealurilor sudice prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi posibil intensificări ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp, iar punctiform (cu o probabilitate mai mare în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Banatului şi al Olteniei) se pot înregistra peste 25...30 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, îndeosebi în primele ore. Temperaturile minime se vor încadra între 12 şi 22 de grade.

Vremea 28 iulie la nivelul ţării

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a ţării, cu intervale de timp în care înnorările se vor accentua, vor fi averse local torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii în Moldova, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Muntenia şi în Dobrogea, dar şi în zonele montane şi deluroase din restul teritoriului. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 30 de grade, mai ridicate în extremitatea de nord-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade. Presiunea atmosferica Presiunea atmosferică se va menţine la valori relativ scăzute.

Pe acelaşi subiect

ÎN BUCUREŞTI: Prognoza meteo anunţă că vremea în Capitală va fi în continuare uşor instabilă, astfel că vor fi intervale de timp, în a doua parte a zilei şi seara, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28...30 de grade, iar cea minimă de 20 de grade, mai scăzută în zona preorăşenească. Presiunea atmosferică se va menţine la valori relativ scăzute.

Harta de la ANM cu vremea pe 28 iulie

LA MARE: Potrivit ANM, vremea va fi uşor instabilă. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperaturi maxime cuprinse între 26 şi 27 de grade şi minime între 20 şi 22 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 şi 27 de grade.

LA MUNTE: Vremea va fi în general instabilă, cu intervale de timp în care înnorările se vor accentua, vor fi averse local torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în a doua parte a zilei. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...25 l/mp. Temperatura aerului va fi apropiată de cele normale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea pe 28 iulie. Meteorologii anunţă un weekend cu furtuni