Antena Meniu Search
x

Vremea 3 ianuarie 2022. Se încălzește în toate regiunile, temperaturile maxime ating 17° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 3 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 02.01.2022, 16:11

orașul Brașov
Vremea 3 decembrie 2021. Se încălzește în toate regiunile, temperaturile maxime ating 17° Celsius - Shutterstock

În noaptea de duminică spre luni cerul va avea unele înnorări, dar numai izolat, în nord, vor fi posibile ploi slabe, iar în zonele joase de relief local va fi ceață. În nordul Carpaților Orientali, la altitudini de peste 1800 m vor fi condiții pentru precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificări în toată zona montană, în Carpații Orientali vor fi viteze de 60...80 km/h și, îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90...100 km/h; în restul teritoriului va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu ușoare intensificări în sud-est, nord-vest și centru. Temperaturile minime se vor situa în general între -1 și 5 grade.

Cum va fi vremea pe 3 ianuarie 2022

Vremea se va încălzi în toate regiunile, semnificativ în cele sudice și estice, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste mediile multianuale caracteristice începutului de ianuarie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 8 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 7 grade. În vestul, centrul și nord-vestul țării, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua; în rest înnorările vor fi temporare, iar ploile vor fi posibile doar izolat. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 45...55 km/h, local în Transilvania în general de 55...65 km/h, iar la munte vor fi rafale de 70...80 km/h, în zona înaltă (la peste 1700 m), se vor depăși 90-120 km/h și temporar va ninge viscolit. Îndeosebi în prima parte a zilei, local în zonele joase din sud și sud-est și izolat în rest, se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate față de cele normale pentru începutul lunii ianuarie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar dimineața se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales în orele amiezii, cu viteze de 40...45 km/h.

Vremea la munte

Vremea se va încălzi. Cerul va fi temporar noros și va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări cu rafale de 70...80 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), se vor depăși 90-120 km/h și temporar va ninge viscolit.

Cum va fi vremea în Europa

În sud-vestul și sud-estul Europei, vremea va fi în general frumoasă, iar cerul va fi variabil. În restul continentului, vor fi înnorări și local precipitații, sub formă de ploaie, iar în nord și în est și în zonele înalte de munte și lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, în cele învecinate Mării Negre și în cele situate la nord de aceasta și izolat în rest. Temperaturile vor marca o creștere față de ziua precedentă în estul Europei, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 3 ianuarie 2022. Se încălzește în toate regiunile, temperaturile maxime ating 17° Celsius