Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 2 ianuarie 2022. Va fi deosebit de cald, temperaturile maxime ating 15° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 2 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 01.01.2022, 16:00

Vârful Caraiman
Vremea 2 ianuarie 2022. Va fi deosebit de cald, temperaturile maxime ating 15° Celsius - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de sâmbătă spre duminică cerul va fi variabil în Oltenia și vestul Munteniei și mai mult noros în celelalte regiuni. Temporar va ploua, pe arii restrânse în nord, centru și est și cu totul izolat în rest. La munte precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, care vor determina în continuare topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă și doar la altitudini mari, lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, iar temporar și la intensitate mult mai redusă și în Moldova, Dobrogea și local în Oltenia. Temperaturile minime cu mult peste mediile multianuale, se vor situa între 1 și 9 grade. Pe alocuri, îndeosebi în zonele joase din vestul teritoriului se va semnala ceață.

Cum va fi vremea pe 2 ianuarie

În sud-vestul țării vremea se va menține deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie, în timp ce în rest valorile termice vor fi mai scăzute față de intervalul anterior, dar se vor situa peste mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei și 15 grade în sudul Olteniei, iar cele minime, în general, între -1 și 6 grade. Pe parcursul zilei în sud-vestul, parțial în estul teritoriului, precum și la munte cerul va fi variabil, iar în rest local va fi nebulozitate joasă sau ceață, cu precădere în nord-vest și centru. Seara și noaptea vor fi înnorări în majoritatea zonelor, dar numai izolat în nord și nord-est vor fi posibile ploi slabe, iar în zonele joase de relief pe alocuri va mai fi ceață. În nordul Carpaților Orientali, la altitudini de peste 1800 m vor fi condiții pentru precipitații mixte.  Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mai mari în a doua parte a intervalului în zona înaltă a Carpaților Orientali, când viteza la rafală va depăși 90...100 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu ușoare intensificări în sud-est, nord-vest și centru.

Prognoza meteo București

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă, însă vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări, iar mai ales seara și noaptea se va semnala ceață.  Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nordul Carpaților Orientali unde vor fi posibile ploi slabe și doar la altitudini mari precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în a doua parte a intervalului în zona înaltă a Carpaților Orientali, când viteza la rafală va depăși 90...100 km/h. Valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 2 ianuarie 2022. Va fi deosebit de cald, temperaturile maxime ating 15° Celsius