Antena Meniu Search
x

Vremea pe 30 iulie. Săptămâna începe cu ploi abundente în majoritatea țării

Vremea pe 30 iulie va fi chiar mai instabilă față de zilele trecute. Prognoza meteo anunță ploi abundente, dar și temperaturi ridicate în vest. În București vor fi 29 de grade.

Vremea pe 30 iulie va fi chiar mai instabilă față de zilele trecute. Prognoza meteo anunță ploi abundente, dar și temperaturi ridicate în vest. În București vor fi 29 de grade.

Vor fi înnorări temporar accentuate şi local averse, trecător însoţite de descărcări electrice, la deal şi la munte, precum şi în zonele extracarpatice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25...30 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile minime se vor situa între 14 şi 23 de grade. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţă.

Vremea 30 iulie în țară

Luni, vremea are un grad de instabilitate atmosferică ridicat în cea mai mare parte a ţării, astfel încât vor fi perioade de timp cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de manifestări se vor produce pe arii mai extinse în zonele de deal şi munte, local în sud şi est şi pe spaţii mai mici în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, acolo unde vor caracteriza o vreme călduroasă, iar cele minime se vor situa între 14 şi 23 de grade. Pe suprafeţe restrânse se va forma ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte uşor.

Pe acelaşi subiect

ÎN BUCUREȘTI: Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în Capitală, astfel încât, mai ales după orele amiezii, va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Conform ANM, temperatura maximă va fi în jur de 29 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade. Presiunea atmosferica va creşte uşor.

Hartă de la ANM cu vremea pe 30 iulie

LA MARE: Vremea pe 30 iulie va fi în general instabilă pe litoral, după-amiaza şi seara, când cerul va prezenta înnorări şi, trecător, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate averselor. Prognoza meteo anunță că temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 29 de grade, iar cele minime între 21 şi 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 25 ... 27 de grade.

LA MUNTE: Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat, astfel încât vor fi perioade de timp cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea pe 30 iulie. Săptămâna începe cu ploi abundente în majoritatea țării