Antena Meniu Search
x

Vremea pe 30 iunie. Meteorologii anunţă weekend sub cod portocaliu de ploi şi furtuni

Vremea pe 30 iunie e din nou surprinzătoare pentru această perioadă. Prognoza meteo anunţă un weekend cu cod portocaliu de ploi şi furtuni, după o săptămână în care au fost precipitaţii abundende.

Vremea pe 30 iunie e din nou surprinzătoare pentru această perioadă. Prognoza meteo anunţă un weekend cu cod portocaliu de ploi şi furtuni, după o săptămână în care au fost precipitaţii abundende.

NOAPTEA DE VINERI SPRE SÂMBĂTĂ: Meteorologii prognozează înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului şi posibil căderi de grindină vor fi în estul, nordul şi centrul ţării, precum şi la munte şi pe arii mai restrânse în vest şi nord-vest. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp, iar izolat, mai ales în jumătatea nordică a Moldovei, zona Carpaţilor Orientali, Maramureş şi în sud-estul Transilvaniei, 50...60 l/mp. În restul teritoriului, manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi pe arii restrânse, pentru intervale scurte de timp şi la cote mai reduse, îndeosebi în nordul Olteniei şi al Munteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Vremea 30 iunie în ţară

În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei şi Maramureşului, precum şi în jumătatea de nord a Munteniei şi în zona montană a Olteniei vremea e instabilă. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină. În aceste zone, prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Un cod portocaliu de ploi a fost emis de meteorologi. Local în Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali temporar va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 50 l/mp şi izolat 60...70 l/mp. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi şi în celelalte regiuni, îndeosebi în sud şi în sud-est, însă pe arii mai restrânse şi pentru intervale scurte de timp. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime cuprinse între 19 şi 29 de grade şi minime între 8 şi 18 grade. Presiunea atmosferica va creşte.

Pe acelaşi subiect

ÎN BUCUREŞTI: Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă şi în Capitală. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza şi seara. Prognoza meteo transmite că vântul va sufla în general moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi în jurul a 26 de grade, iar cea minimă va fi de 15...16 grade. Presiunea atmosferica va creşte.

Harta ANM cu vremea pe 30 iunie

LA MUNTE: Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta înnorări temporar accentuate, averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali se vor depăşi 50 l/mp şi izolat 60...70 l/mp. Valorile termice vor scădea uşor faţă de intervalul precedent.

LA MARE: Vremea va fi în general instabilă pe litoral, anunţă ANM. Cerul va prezenta înnorări temporare şi îndeosebi după-amiaza şi seara, trecător, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări trecătoare după-amiaza şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi de 17 ... 18 grade. Temperatura apei mării va avea valori de 22 ... 23 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea pe 30 iunie. Meteorologii anunţă weekend sub cod portocaliu de ploi şi furtuni