Antena Meniu Search
x

Vremea 31 ianuarie - 28 februarie 2022. Meteorologii anunță temperaturi ridicate în aproape toată țara, în ultima luna de iarnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 31 ianuarie - 28 februarie 2022. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea în ultima lună de iarnă.

de Redactia Observator

la 28.01.2022, 11:03

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 31 ianuarie - 28 februarie 2022. Meteorologii anunță temperaturi ridicate în aproape toată țara, în ultima luna de iarnă - Observator

ANM a emis, vineri, 28 ianuarie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

"Ultima lună a iernii aduce o încălzire a vremii, mai ales în sud și sud-est. Temperaturile maxime vor fi mai ridicate față de normalul perioadei în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei. În aceste regiuni valorile termice vor trece de 10...12 grade Celsius. Aspectul de iarnă se va menţine doar în zonele montane înalte, unde stratul de zăpadă va fi consistent iar rafale vor trece de 100 km/h. Precipitaţiile vor fi prezentate în vestul, centrul și nordul țării, dar mai însemnate în zonele de munte. În Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor strânge cantitãţi ceva mai însemnate. Astfel ca în zonele extracapatice se va menţine deficitul de precipitaţii și la nivelul lunii februarie, accentuând fenomenul de secetă", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 31 ianuarie - 7 februarie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe acelaşi subiect

Vremea 7 - 14 februarie  2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și izolat în vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice. 

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sudice.

Prognoza meteo 14 - 21 februarie  2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice

Vremea 21 - 28 februarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, precum și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice, vestice și local în rest.

Prognoza meteo 28 ianuarie 2022

Procesul de încălzire a vremii va continua și se va resimți mai ales în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării unde pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații, mixte în prima parte a intervalului, iar noaptea sub formă de ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. La munte și în Maramureș va ninge, iar cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10...15 l/mp. În sudul și sud-estul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitații redusă. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de 80...90 km/h în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 1 grad. Dimineața și noaptea, cu precădere în sud și în sud-est vor fi condiții de ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Vremea » Vremea 31 ianuarie - 28 februarie 2022. Meteorologii anunță temperaturi ridicate în aproape toată țara, în ultima luna de iarnă