Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 4 ianuarie 2022. Început de an cu temperaturi de primăvară, va fi deosebit de cald afară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 4 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 03.01.2022, 15:39

În noaptea de luni spre marți în vestul, centrul și nord-vestul țării, cerul va fi mai mult noros și va ploua, pe arii extinse în Maramureș, local în Crișana și doar izolat în rest. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare și doar pe suprafețe mici va ploua sau va burnița, cu o probabilitate mai ridicată în prima parte a nopții în sud-est. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 45...55 km/h, local în Transilvania în general de 55...65 km/h, iar la munte vor fi rafale de 70...80 km/h, în zona înaltă (la peste 1700 m) se vor depăși 90+120 km/h și temporar va ninge viscolit. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 7 grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceață.

Cum va fi vremea pe 4 ianuarie 2022

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 6 și 15 grade și minime în general între -1 și 7 grade. Cerul va fi variabil în regiunile sudice, sud-vestice, iar în rest va prezenta înnorări, dar numai pe arii restrânse, îndeosebi în nord, se vor semnala ploi, în general slabe cantitativ. În zona montană înaltă, îndeosebi la începutul intervalului vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în nord-vestul și estul țării, precum și la munte, unde îndeosebi în zona înaltă vor fi rafale în general de 65...80 km/h, spulberând zăpada. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat va fi ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât cele specifice pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.  Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima de 1...3 grade. Îndeosebi spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Cerul va avea unele înnorări, dar numai pe arii restrânse, îndeosebi în masivele nordice, se vor semnala ploi, în general slabe cantitativ, iar în zona înaltă, îndeosebi la începutul intervalului, vor fi precipitații mixte. Vântul va continua să prezinte intensificări, iar în zona înaltă în special a Carpaților Orientali și de Curbură vor fi rafale în general de 65...80 km/h. Valorile termice vor continua să crească în majoritatea zonelor.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile din mai toată jumătatea nord-vestică a continentului - din nord-vestul Peninsulei Iberice până în Germania, nordul Poloniei și estul Peninsulei Scandinavice - va predomină aspectul închis și umed al vremii, pe când în restul Europei va fi mai bine din punct de vedere al regimului pluvial, însă nebulozitatea va fi de asemenea accentuată cel puțin temporar; cer degajat se întrevede numai pentru partea vestică a Marii Mediterane și probabil în I. Sicilia. Precipitațiile pe suprafețe mari din țările iberice, vestice, centrale și central-estice vor avea mai ales formă de ploaie, iar majoritatea celor din nord și nord-est vor fi ninsori. Cantități mari de apă se vor acumula în unele locuri din nordul Spaniei, din estul Franței și din estul Germaniei, posibil și în vestul Ucrainei. Vânt puternic se preconizează pentru zona oceanică dintre Arh. Britanic și Islanda, intens pe timp îndelungat - tot pentru ocean, la vest de Portugalia și de Norvegia, cel puțin moderat- pentru bazinul mediteranean, iar cu precădere lent - pentru spațiul balcano-carpatic. Față de ziua precedentă, vremea va fi mai rece în regiunile vestice și mai caldă în cele sud-estice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 4 ianuarie 2022. Început de an cu temperaturi de primăvară, va fi deosebit de cald afară