Antena Meniu Search
x

Vremea pe 5 decembrie. Prognoza meteo anunţă ploi şi ninsori

Vremea pe 5 decembrie se răceşte din nou şi revin precipitaţiile. Prognoza meteo anunţă ninsori la munte şi ploi în restul ţării, în timp ce temperaturile sunt în scădere. În Bucureşti, maximele zilei vor fi de 2 grade Celsius.

Vremea pe 5 decembrie se răceşte din nou şi revin precipitaţiile. Prognoza meteo anunţă ninsori la munte şi ploi în restul ţării, în timp ce temperaturile sunt în scădere. În Bucureşti, maximele zilei vor fi de 2 grade Celsius.

Noaptea de marţi spre miercuri: La munte şi în jumătatea de nord a Moldovei, în a doua parte a nopţii, ploile se vor transforma treptat în ninsoare, vântul se va intensifica şi temporar va fi viscol. În Maramureş, Crişana şi Transilvania şi local în Banat va ploua, iar spre dimineaţă vor fi precipitaţii mixte, iar în sud şi în sud-est vor fi ploi slabe. Pe suprafeţe restrânse în Transilvania, Moldova, Oltenia şi posibil în sudul Munteniei se va forma polei. Temperaturile minime se vor încadra între -8...-6 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei şi 5...6 grade în dealurile din Banat şi din Crişana.

Vremea 5 decembrie în ţară

Pe parcursul zilei de miercuri vremea se răceşte. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, dar în rest înnorările vor persista. La munte va ninge, în Moldova, în estul şi sudul Transilvaniei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în sudul şi sud-estul ţării vor fi ploi, dar trecător şi ninsori sau lapoviţă. Noaptea precipitaţiile vor fi în restrângere, cerul se va degaja în majoritatea zonelor, însă vremea va fi rece. Local va fi gheţuş sau polei.

Pe acelaşi subiect

Vântul va avea intensificări la munte şi în Moldova unde va viscoli sau spulbera zăpada, iar în restul ţării va sufla slab şi moderat, cu rafale mai intense în a doua parte a intervalului pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -11 şi 0 grade. Local şi temporar se va forma ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte la valori înalte, însă nu foarte mult peste normalul baric.

Harta livrată de ANM cu vremea pe 5 decembrie

Joi se răceşte vremea şi mai mult

Pentru joi, ANM transmite că vremea va fi rece, geroasă noaptea mai ales în centrul şi în nordul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 5 grade, iar cele minime între -13 şi -2 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -17 grade în cele din Carpaţii Orientali. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi în zonele mai înalte de relief, dar cu nebulozitate persistentă şi ceaţă local în zonele joase din sud, din est şi din centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea şi pe crestele montane. Presiunea atmosferica nu va diferi semnificativ de cea de cu o zi înainte.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 5 decembrie

Prognoza meteo estimează că, miercuri, în Capitală, vremea va fi rece. Înnorările vor persista şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie şi se menţine probabilitatea pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2 grade, iar cea minimă de -5...-3 grade. Presiunea atmosferica va creşte la o valoare puţin mai mare decât cea normală.

Cum va fi miercuri la munte

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în Carpaţii Occidentali, dar în rest înnorările vor persista şi va ninge pe arii relativ extinse. Noaptea, ninsorile vor fi în restrângere, cerul se va degaja, însă vremea va fi deosebit de rece, local geroasă. Local va fi gheţuş sau polei. Vântul va avea intensificări mai ales pe creste. Variaţiile termice vor fi nesemnificative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Vremea » Vremea pe 5 decembrie. Prognoza meteo anunţă ploi şi ninsori