Antena Meniu Search
x

Vremea 4 decembrie. Prognoza meteo anunţă polei şi ploi în jumătate de ţară

Vremea pe 4 decembrie vine cu temperaturi în media perioadei, dar vor fi precipitaţii în mai multe zone. Prognoza meteo anunţă şi polei în multe zone, dar pe arii restrânse. Ân Bucureşti vor fi zero grade ziua.

Vremea pe 4 decembrie vine cu temperaturi în media perioadei, dar vor fi precipitaţii în mai multe zone. Prognoza meteo anunţă şi polei în multe zone, dar pe arii restrânse. Ân Bucureşti vor fi zero grade ziua.

Noaptea de luni spre marţi: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele din noaptea precedentă, dar în sudul şi local în estul ţării, acestea încă vor caracteriza o vreme rece, astfel minimele se vor situa între -7 şi 5 grade, izolat posibil mai scăzute în estul Transilvaniei, sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei. În vest, nord-vest şi parţial în nord şi centru vor fi înnorări şi ploi slabe, ce pot favoriza apariţia de polei în nord-vestul Transilvaniei, iar spre dimineaţă şi în vestul Olteniei sau nordul Moldovei. 

Vremea 4 decembrie în ţară

Marţi, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice în cea mai mare parte a ţării. Temporar va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar la sfârşitul intervalului pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului. Pe suprafeţe mici se va forma polei, cu o pondere mai mare noaptea în Transilvania, Moldova, Oltenia şi posibil izolat spre dimineaţă şi în Muntenia. La munte, ziua vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, iar în a doua parte a intervalului în nord şi centru trecător ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Pe acelaşi subiect

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, însă la cote mai reduse şi în nordul Moldovei şi sud-vestul Olteniei. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 şi 5 grade. În zonele joase de relief din sud şi din est pe arii restrânse va mai fi ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului în vestul, centrul şi nordul ţării.

Harta de la ANM cu vremea pe 4 decembrie

Prognoza meteo în Bucureşti pe 4 decembrie

Conform ANM, în Capitală, cerul va avea înnorări, vor fi condiţii de ceaţă, iar în ultimele ore ale intervalului va creşte probabilitatea pentru ploaie slabă şi polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -4...- 2 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Cum va fi marţi la munte

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice nu se vor modifica semnificativ faţă de intervalul anterior. În cursul zilei vor fi precipitaţii mixte, cu precădere în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar izolat vor fi condiţii de polei. Noaptea, precipitaţiile vor deveni predominant sub formă de ninsoare şi se vor extinde şi în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, în a doua parte a intervalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 4 decembrie. Prognoza meteo anunţă polei şi ploi în jumătate de ţară