Antena Meniu Search
x

Vremea 5 noiembrie. Prognoza meteo anunță temperaturi în scădere

Vremea pe 5 noiembrie rămâne caldă în unele zone, însă începe să marcheze o scădere a temperaturilor. Prognoza meteo semnalează ceață în multe regiuni, inclusiv în București, unde vor fi 16 grade.

Vremea pe 5 noiembrie rămâne caldă în unele zone, însă începe să marcheze o scădere a temperaturilor. Prognoza meteo semnalează ceață în multe regiuni, inclusiv în București, unde vor fi 16 grade.

NOAPTEA DE DUMINICĂ SPRE LUNI: Se anunță vreme calmă, cu cer mai mult senin, exceptând regiunile extracarpatice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sudul Banatului. Temperaturile minime, mai scăzute decât în nopţile precedente în majoritatea zonelor, vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12...13 grade în zona deluroasă din Banat şi Crişana.

Vremea 5 noiembrie în țară

Luni, în țară, vremea dă semne că se schimbă, după o perioadă neobișnuit de caldă. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă de tip stratiform şi pe arii restrânse ceaţă, în prima parte a zilei îndeosebi în regiunile sud-estice, iar noaptea în cele extracarpatice unde trecător, pe spaţii mici vor fi asociate cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi la munte, în special pe creste.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo estimează că valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată în interiorul arcului carpatic, iar în restul zonelor apropiate de mediile multianuale, dar mai scăzute decât cele din ziua anterioară. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica se va menţine la valori de regim baric distinct anticiclonic.

Harta publicată de ANM cu vremea pe 5 noiembrie

Prognoza meteo în București pe 5 noiembrie

Conform ANM, în Capitală, cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă de tip stratiform şi posibil ceaţă, în prima parte a zilei şi din nou pe parcursul nopţii când trecător vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, deşi în scădere faţă de ziua anterioară se va situa în jurul celei normale datei, urmând a fi de 15...16 grade, iar cea minimă de 9...10 grade. Presiunea atmosferica va fi aproape staţionară, la o valoare cu puţin mai mare decât cea normală.

Cum va fi luni la munte

Vremea va fi predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în special pe creste. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 5 noiembrie. Prognoza meteo anunță temperaturi în scădere