Antena Meniu Search
x

Vremea 3 noiembrie. Prognoza meteo anunță căldură și ploi

Vremea pe 3 noiembrie împarte România în două: în jumătatea nord-vestică va fi cald, dar sunt anunțate și ploi slabe. În cealaltă jumătate temperaturile vor fi în media perioadei, ba chiar ușor mai ridicate. În București temperatura va urca la 17 grade în timpul zilei.

Vremea pe 3 noiembrie împarte România în două: în jumătatea nord-vestică va fi cald, dar sunt anunțate și ploi slabe. În cealaltă jumătate temperaturile vor fi în media perioadei, ba chiar ușor mai ridicate. În București temperatura va urca la 17 grade în timpul zilei.

NOAPTEA DE VINERI SPRE SÂMBĂTĂ: Nebulozitatea joasă de tip stratiform va persista în regiunile extracarpatice, unde trecător şi pe suprafeţe mici se va semnala burniţă. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi doar izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane, în special în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest, dar şi puţin mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea 3 noiembrie în țară

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, unde cerul va fi temporar noros şi izolat se vor semnala ploi slabe. În restul teritoriului, pe fondul persistenţei nebulozităţii de tip stratiform, valorile termice se vor situa cu puţin peste mediile multianuale, iar trecător şi pe spaţii restrânse va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo transmite că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 1...2 grade în estul Transilvaniei şi 14...15 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, se va forma ceaţă. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Duminică, de asemenea, vremea va avea manifestări similare, spun specialiștii.

OSCAR STANCIU, expert meteo Observator: Ca urmare a nebulozităţii de tip stratiform, începem weekendul cu vreme mohorâtă de toamnă cu ceaţă şi posibil chiar burniţă în Oltenia, Muntenia, Moldova. De o atmosferă mai caldă vor avea parte locuitorii în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, unde temperaturile pot ajunge la 24...25 grade. Şi duminică se va menţine mai cald  în nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde regimul termic va indica valori între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. 

Harta construită de ANM cu vremea pe 3 noiembrie

Prognoza meteo în București pe 3 noiembrie

În Capitală, vremea va avea sâmbătă valori uşor mai ridicate decât mediile multianuale, spune ANM. Cerul va avea înnorări, mai ales de tip stratiform dimineaţa şi noaptea, iar în partea a doua a intervalului vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Cum va fi sâmbătă la munte

În prima zi de weekend, vremea va fi deosebit de caldă în zona montană. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei când izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe creste. Variaţiile termice, faţă de intervalul anterior, nu vor fi semnificative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vremea 3 noiembrie. Prognoza meteo anunță căldură și ploi