Antena Meniu Search
x

Vremea pe 9 iunie. Meteorologii anunţă weekend foarte cald, dar cu furtuni

Vremea pe 9 iunie este mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, dar va fi foarte instabilă. Prognoza meteo anunţă că în weekend vor fi condiţii de ploi torenţiale şi furtuni.

Vremea pe 9 iunie este mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, dar va fi foarte instabilă. Prognoza meteo anunţă că în weekend vor fi condiţii de ploi torenţiale şi furtuni.

NOAPTEA DE VINERI SPRE SÂMBĂTĂ: Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse, în prima parte a nopţii îndeosebi la munte, iar apoi cu precădere în regiunile sud-vestice. Ploile vor putea avea şi caracter torenţial, punctiform se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest.

Vremea 9 iunie în ţară 

Sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât indică valorile climatologice specifice perioadei, însă treptat gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie în special după - amiaza în zonele montane şi submontane şi pe arii mai restrânse în rest, iar seara şi noaptea cu precădere în regiunile sud-vestice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă pe spaţii mici vor fi mai însemnate şi vor fi consemnate căderi de grindină. ANM transmite că temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade.

Pe acelaşi subiect

ÎN BUCUREŞTI: Regimul termic va fi în continuare caracterziat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, arată prognoza meteo. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi pe parcursul nopţii când probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade. Presiunea atmosferica va scădea uşor, de la o valoare deja mai mică decât cea normală.

Harta furnizată de ANM cu vremea pe 9 iunie

HARTĂ: Prognoza meteo pentru sâmbătă în România | Sursa: ANM

LA MUNTE: Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, în special după orele amiezii în cea mai mare parte a zonei montane, iar seara şi noaptea cu precădere în zona Munţilor Banatului şi în grupa vestică a Carpaţilor Meridionali. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă ce se vor înregistra, pe spaţii mici vor fi mai însemnate şi vor fi consemnate căderi de grindină. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale.

LA MARE: Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade, iar cele minime între 17 şi 19 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 şi 23 de grade. Presiunea atmosferica va scădea, fiind deja de regim baric subnormal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea pe 9 iunie. Meteorologii anunţă weekend foarte cald, dar cu furtuni