Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 9 mai 2022. Ploi, fulgere și posibil vijelii în mare parte a țării

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 9 mai 2022.

de Redactia Observator

la 08.05.2022, 16:35

În noaptea de duminică spre luni cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul și nord-estul țării, unde pe arii restrânse vor mai fi averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 2 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 13...14 grade în Dealurile de Vest. Se va semnala ceață pe alocuri în Transilvania și Dobrogea, precum și în depresiunile intramontane.

Cum va fi vremea luni, 9 mai 2022

Vremea va fi în general instabilă în jumătatea nordică a țării, precum și în zonele montane și submontane, unde îndeosebi după orele amiezii temporar înnorările vor fi accentuate și local se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp. În sudul și sud-estul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, când pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în Dobrogea și estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 16...17 grade pe litoral și în jurul a 26 de grade în Banat și sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade.

Prognoza meteo București 

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a nopții, când va crește probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23... 24 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense după-amiaza și seara. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative față de intervalul precedent și va avea valori apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă și relativ normală termic. Cerul va fi tempoar noros, mai ales noaptea când vor fi condiții de de ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 19 grade, iar cele minime între 9 și 13 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 15 și 18 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 9 mai 2022. Ploi, fulgere și posibil vijelii în mare parte a țării