Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 19 mai 2023. Temperaturi maxime de 28 de grade Celsius, dar sunt așteptate furtuni

Vremea de mâine în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 19 mai 2023.

de Redactia Observator

la 18.05.2023, 15:25

Vremea va fi uşor instabilă şi se va încălzi în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse şi descărcări electrice, în special după-amiaza şi seara, în zonele de munte, local în vestul, sudul şi centrul ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Izolat vor fi condiţii de grindină şi de cantităţi de apă mai însemnate (15...20 l/mp).

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări îndeosebi pe parcursul zilei în zona montană înaltă, precum şi în regiunile sud-estice, dar şi în timpul averselor, în general cu viteze de 40...60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane, în special din estul Transilvaniei, până spre 5 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo București vineri 19 mai 2023

Pe acelaşi subiect

Vremea se va încălzi, astfel valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi seara când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei, posibil şi de scurtă durată asociate ploilor, iar noaptea va deveni slab. Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade, iar cea minimă va fi de 13...14 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească până spre 11 grade.

Vremea mâine la munte și pe litoral

La munte: Vremea va fi în general instabilă şi se va încălzi faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse şi descărcări electrice, în special după-amiaza şi seara. Aceste fenomene vor fi mai frecvente şi pe arii mai extinse în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, unde izolat şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate (15...20 l/mp). Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă, dar şi în timpul averselor, în general cu viteze de 40...60 km/h.

Pe litoral: Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări  după-amiaza şi seara, când, vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (rafale, în general, de 45...55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 24 de grade, iar cele minime între 14 şi 17 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 şi 18 grade.

Cum va fi vremea vineri în Europa

În zonele învecinate bazinului Mării Mediterane şi în partea central-estică a Europei vor fi înnorări temporar accentuate, va ploua şi sub formă de aversă, iar izolat se vor semnala descărcări electrice şi cantităţi de apă însemnate. Pe crestele montane vor mai fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În rest, cerul va fi variabil şi doar pe suprafeţe mici va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în vestul continentului şi în zonele aflate la vest şi la nord de Marea Neagră precum şi local în rest.

Temperaturile vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă în vestul, centrul şi nordul continentului, iar în rest nu vor fi variaţii semnificative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 19 mai 2023. Temperaturi maxime de 28 de grade Celsius, dar sunt așteptate furtuni