Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul care a produs catastrofe în Italia, "unul la o sută de ani". Se îndreaptă spre România şi provoacă avertizări de cod roşu în calea sa

S-a dezlănţuit iadul în Italia. Opt oameni au murit şi 13.000 au fost evacuaţi din calea unui ciclon teribil. Furtuna Minerva a lăsat localităţi întregi fără curent, iar drumurile şi căile ferate au fost măturate de ape. Marele Premiu de Formula 1 din weekend a fost anulat

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 19:34

Vezi și

Prizonieri ai apelor. Aşa s-au trezit italienii din regiunile Emilia Romagna şi Marche. Strigătele disperate de ajutor au fost acoperite doar de zgomotul viiturilor din centrul oraşelor. 

Dan Floria, român din Faenza: A venit în câteva minute apa cu o viteză de nedescris. Au fost luate pe sus maşinile care erau în stradă, pomi, tomberoane. Ceva de groază!

Dan locuieşte în Faenza, unul dintre oraşele cele mai afectate. Se consideră norocos pentru că locuieşte la un etaj superior, neînghiţit de puhoaie, chiar dacă acum familia lui e izolată în casă, fără curent electric. 

Dan Floria, român din Faenza: Eu în 55 de ani nu am văzut aşa ceva. Aici se văd acoperişurile la maşini. Azi noapte nu se vedeau deloc. Se vede unde s-a retras apa, se vede unde a fost înainte - aproape la etajul doi. 

Pe acelaşi subiect

Şapte sute de unităţi de pompieri lucrează de 24 de ore fără oprire. Sute de oameni au fost salvaţi cu elicopterele şi bărcile, după ce toate râurile din Emilia Romagna au ieşit din matcă. Alunecările de teren au făcut şi ele prăpăd. La Ravenna, primăria cere ajutor de urgenţă. Aproape 4000 de oameni locuiesc la parter şi trebuie evacuaţi. Iar la Rimini, plaja a fost înghiţită aproape complet de mare. 

Dorin Mihai, român din Rimini: Străzile au fost pustii, nu era nimeni pe stradă, lumea era speriată. Nici nu se putea ieşi. Ploile erau atât de intense încât nu puteai ieşi. Prin zonele tropicale vezi ce s-a întâmplat aici. 

Ciclonul care a produs catastrofe în Italia se îndreaptă spre România

În Bologna, canalizările nu au mai făcut faţă şi mai multe poduri au fost rupte de torenţi. Piazza Maggiore din centrul oraşului arată dezolant. Şcolile sunt închise până joi. Mai multe drumuri principale sunt sub ape, iar circulaţia trenurilor a fost deviată pe anumite porţiuni de traseu sau chiar anulată. Primarii din zonele afectate au comparat situaţia cu cea de la cutremurul din 2016 şi au cerut ajutor premierului Giorgia Meloni, aflată în drum spre summitul G7 din Japonia. 

Enzo Lattuca, primar Cesena: Trebuie să rămânem lucizi pentru că situaţia este dezastruoasă. Trebuie să rezistăm în aceste ore. În acest moment, prioritatea absolută este să salvăm oamenii. 

Marele premiu de Formula 1 de la Imola, care trebuia să fie organizat în weekend, a fost anulat. 

Codul roşu este în continuare în vigoare, iar ciclonul care aduce precipitaţii fără precedent traversează  Europa şi se îndreaptă spre noi. Jumătate din continent este sub avertizare de vreme severă, cu ploi abundente şi vânt de peste 120 de kilometri pe oră. Ministerul Român de Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Croaţia, acolo unde este cod roşu de furtuni şi inundaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Ciclonul care a produs catastrofe în Italia, "unul la o sută de ani". Se îndreaptă spre România şi provoacă avertizări de cod roşu în calea sa