Antena Meniu Search
x

Video "Colectiv", regizat de Alexandru Nanau, nominalizat la Premiile Oscar 2021 pentru "Cel mai bun documentar" şi "Cel mai bun film străin"

Academia Americană de Film a anunţat că filmul documentar Colectiv, regizat de Alexandru Nanau, a fost nominalizat la Premiile Oscar, în categoria "Cel mai bun documentar" şi "Cel mai bun film străin".

de Redactia Observator

la 15.03.2021, 19:52

Vezi și

Documentarul românesc Colectiv, nominalizat la Oscar

Lungmetrajul, cronică a primului an de după tragedia din clubul bucureştean Colectiv, a fost selectat la categoriile „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

Nominalizările pentru cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar sunt anunţate luni, într-o prezentare online, de actriţa şi producătoarea Priyanka Chopra Jonas („The White Tiger”) şi de cântăreţul şi actorul Nick Jonas.

La categoria documentar, au mai fost selectate „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”.

„Colectiv”, produs de Nanau şi Bianca Oana, a fost desemnat documentarul european al anului trecut, la a 33-a ediţie a premiilor Academiei Europene de Film, care a avut loc în luna decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » "Colectiv", regizat de Alexandru Nanau, nominalizat la Premiile Oscar 2021 pentru "Cel mai bun documentar" şi "Cel mai bun film străin"