Antena Meniu Search
x

Video Tabără cu scandal la Tuşnad. Discursul critic al lui Viktor Orban, întrerupt de protestatari. A fost nevoie de SPP-iști pentru a-i scoate pe români din mulțime

Discursul premierului maghiar Viktor Orban a fost întrerupt de protestatari români. Au spus că un lucru e etern: Transilvania e România, aluzie la motto-ul sub care se desfăşoară în acest an Universitatea de vară de la Băile Tuşnad. Seara s-a încheiat tot în tensiuni, cu un meci de fotbal cu care a stârnit zâzanie printre suporterii români.

de Redactia Observator

la 23.07.2022, 20:26

Vezi și

În cea mai importantă zi a Universităţii de vară maghiare, Viktor Orban a vorbit o oră pe scena principală de la Tuşnad. 

Viktor Orban: Ungaria are ambiţii. Comunităţilor maghiare de peste hotare, trebuie să vă ajutaţi voi între voi mai întâi. 

Premierul Ungariei nu a pierdut ocazia să lanseze mesaje dure la adresa Europei. 

Viktor Orban: Stăm într-o maşină care are pană la toate cele patru roţi. Este clar că războiul nu poate fi câştigat în acest fel. Sancţiunile nu destabilizează Moscova. Europa se afla în probleme economice şi politice, iar Guvernele cad cu efect de domino. 

Pe acelaşi subiect

De lângă Viktor Orban, Lazslo Tokes i-a cerut acestuia să susţină eforturile de autonomie ale Ținutului Secuiesc într-un mod mai eficient ca până acum şi că va profita de avantajul UDMR în Guvernul României, să aducă subiectul în discuţie. 

Scandalul a început când un român a afişat un banner inspirat din sloganul de anul acesta al taberei, care spune: Unele lucruri sunt eterne. 

Mihai Târnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului: Am venit să transmitem un mesaj, ceva există într-adevăr etern: Transilvania este pâmănt rommâesc.

La vederea mesajului, s-au încins spiritele. A fost nevoie de interventia SPP-iştilor ca să-i scoată pe români din mijlocul mulţimii. 

Meci cu controverse la Băile Tușnad

Tot azi s-a inaugurat şi o peluză de pe stadionul de la Miercurea Ciuc, în care statul maghiar a investit peste 3 milioane de euro. Dar nici meciul nu a scăpat de controverse. Iniţial ar fi trebuit să joace echipele sub 18 ani ale Ungariei şi României. 

Zoltan Szondy, președinte FK Csikszereda: Noi acum 3 luni am cerut Federaţiei Române de Fotbal să vină cu o naţională Under pentru a inaugura peluza noastră. Acum cam o săptămână am primit răspunsul concret că nu va putea veni. Am ales să jucăm cu echipa noastră, pe care am botezat-o pentru evenimnt echipa Ținutului Secuiesc, dar este vorba de echipa FK Csikszereda, echipa sub 18. 

Botezul n-a fost pe placul suporterilor mai multor echipe din ţară, care au cerut anularea meciului. 

Zoltan Szondy: Cu tâmpeniile astea din București chiar lăsați-mă în pace. 

Gheorghe Mustață: Meci care nu ştiu dacă reprezintă statul român, dacă reprezintă ţara asta românească şi cred că la nivel de Federaţie, de Liga Profesionistă, la nivel de Guvern, ar trebui să se ia o măsură. Dacă nu vor domnii guvernanţi să apere ţara, e posibil ca noi s-o apărăm.

Ștefan Știucă: Este o sfidare la adresa identității noastre naționale. Noi cu certitudine nu subscriem ideei de uitilizare a unei identități teritoriale care nu e denumită și recunoscută de statul român.

Federaţia Română de Fotbal nu a aprobat meciul cu echipa Ţinutului Secuiesc, din cauza regulilor FIFA, dar a aprobat jocul cu echipa sub 18 ani a FK Csikszereda. Până la urmă, clubul de la Miercurea Ciuc a renunţat la denumirea de Ţinutul Secuiesc pe tabela de marcaj, iar meciul s-a desfăşurat cu tribunele pline. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Tabără cu scandal la Tuşnad. Discursul critic al lui Viktor Orban, întrerupt de protestatari. A fost nevoie de SPP-iști pentru a-i scoate pe români din mulțime