Antena Meniu Search
x

Preparatele-vedetă de 1 Mai la care nu renunţă nici măcar vegetarienii sau cei care ţin post. Restaurantele s-au adaptat şi au servit variantele din sfeclă sau linte

Un lucru este cert: nu există 1 Mai fără mici! Nici măcar pentru aceia dintre noi care ţin post sau pentru vegetarieni. Iar restaurantele de profil ştiu bine acest lucru şi au pregătit ieri platouri cu mici din mazăre, spre exemplu. Porţia se serveşte alături de muştar şi pâine proapătă, exact ca varianta tradiţională.    

de Redactia Observator

la 02.05.2024, 09:00

Vezi și

Suculenţi, aromaţi, cu mirodenii precum usturoi, boia de ardei şi puţin cimbru, micii vegani au fost preparatele vedetă ale zilei de 1 mai, în restaurantele pentru vegetarieni.

Alexandru Cuniţchi, client restaurant: Încerc mici vegani, ţinând cont că este şi Săptămâna Mare chiar sunt o alternativă în perioada Postului.

Reporter: Aţi mai mâncat până acum mici vegani?

Client: Nu, prima oară. 1 Mai fără mici nu există!

Pe acelaşi subiect

Tereza Grosu, angajat restaurant: Sunt varianta sănătoasă a micilor româneşti, gustoşi, aşa cum îi ştim toţi, conţin proteină de mazăre, sfeclă roşie pentru culoare şi diverse arome specifice micilor.

Reporter: Se cer micii vegani?

Angajat; Foarte mult! De români mai ales în perioada postului, dar în special de străini care ne viziteată ţara.

Ce conţin "micii" vegani

Sunt variante gustoase pe baza de plante şi condimente, pe care tot mai mulţi români le preferă, mai ales în perioada postului.

Antonia Gasparpovici, reporter ObservatorÎn funcţie de ingredientele folosite, o porţie de mici poata sa contina între 10 şi 20 de grame de proteine. Porţia conţine şi fibre din leguminoase precum mazăre, linte sau năut. În plus, sunt alternativa ceva mai sănătoasă a micilor tradiţionali, pentru că au un conţinut mult mai mic de grăsimi saturate. 

Gabriel Cazacu, preot: Atâta vreme cât omul posteşte şi caută aceste metode pe care le foloseşte în bucătărie este bine. Este cea mai sfântă perioadă a anului bisericesc, nu suspendăm postul pentru că este 1 mai, postul este o binecuvântare, postim în continuare pentru ca peste puţin timp să ne bucurăm împreună de bunătăţile pregătite pentru masa de sărbători.

Însă micii tradiţionali au fost la mare căutare în toată ţara. În medie, un român mănâncă patru mici. La un calcul simplu, dacă jumătate dintre români consumă mici, se consumă aproximativ 40 de milioane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Preparatele-vedetă de 1 Mai la care nu renunţă nici măcar vegetarienii sau cei care ţin post. Restaurantele s-au adaptat şi au servit variantele din sfeclă sau linte