Antena Meniu Search
x

Video "De ce se îmbolnăvesc oamenii dacă nu este nimic în aer sau în apă?". Furie în Ohio după ce un tren cu substanţe toxice a deraiat

Deraierea unui tren de marfă cu substanțe chimice în East Palestine,statul Ohio, atrage atenția publicului american asupra infrastructurii locale, dar și a problemelor de mediu cu care se confruntă acum locuitorii din acea zonă. La aproape două săptămâni, reprezentanții companiei care au gestionat acest transport au anunțat că vor discuta cu membrii comunității afectate despre cauzele incidentului și incendiul care a urmat, notează BBC.

de Adrian Popovici

la 16.02.2023, 16:46

Vezi și

După deraiere, echipajele de urgență au efectuat o eliberare controlată de clorură de vinil din cinci vagoane care ar fi putut exploda. Nori groși de fum negru s-au ridicat peste oraș, dar echipajele care monitorizau calitatea aerului au încercat să-i liniștească pe localnici că totul mergea conform planului.

În ciuda acestor eforturi din partea oficialilor, mulți rezidenți spun că au continuat să se teamă de potențialele daune, care, spun ei, au afectat atât oamenii, cât și fauna sălbatică. Mii de pești morți au apărut în pârâurile din zonă, în timp ce oamenii au declarat presei locale că puii lor au murit brusc și că animalele lor de companie s-au îmbolnăvit. În plus, îngrijorările și furia locuitorilor din East Palestine au fost alimentate și de faptul că nu își pot testa sursele de apă.

"Au ceva de ascuns. Nu vă ascundeți de întrebări dacă știți cum să le răspundeți", a declarat Jaime Cozza, un locuitor din oraș. "A fost ca și cum o bombă a lovit orașul nostru."

Locuitorii nu au încredere în explicațiile primite

Pe acelaşi subiect

Cu doar câteva ore înainte de întâlnire, reprezentanții companiei care au realizat acest transport, Norfolk Southern, au anunțat că nu vor participa. Chris Wallace, un locuitor din East palestine, care nu poate să se întoarcă la casa sa, aflată în apropierea unui pârâu local, a declarat pentru BBC că mulți orășeni au fost mult timp îngrijorați de viteza cu care trenurile au trecut prin zone, precum și de potențialele pericole ridicate de personalul feroviar epuizat.

Mai mulți locuitori din East Palestine au declarat că vor cere ajutorul unor experți independenți pentru a examina solul și apa și vor merge un avocat pentru a răspunde la întrebări legale. În zilele de după accident, unii rezidenți au spus că au avut dureri de cap și greață. După monitorizarea calității aerului, agenția pentru protecția mediului din SUA a declarat la începutul săptămânii că nu a detectat niveluri nocive de contaminanți. De asemenea, a monitorizat aerul din sute de case și a declarat că nu a găsit substanțe chimice periculoase.

"De ce se îmbolnăvesc oamenii dacă nu este nimic în aer sau în apă?", a întrebat o locuitoare.

"Nu am absolut nici o încredere", a spus un tânăr. "Răspunsurile pe care le dau ar putea fi adevărate. Dar nu le oferă într-un mod care să facă pe cineva să se simtă mai bine."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "De ce se îmbolnăvesc oamenii dacă nu este nimic în aer sau în apă?". Furie în Ohio după ce un tren cu substanţe toxice a deraiat