Antena Meniu Search
x

Video Vânzările maşinilor electrice s-au prăbuşit. Ţara care s-a transformat într-un adevărat cimitir auto pentru acest tip de automobile

Semne de întrebare asupra viitorului maşinilor electrice. În Germania, ţară care a oprit subvenţia pentru vehiculele verzi, vânzările au scăzut drastic. Reprezentanţele auto nu mai au loc pentru modelele care ies pe poarta fabricilor şi le depozitează în foste baze militare. 

de Redactia Observator

la 04.05.2024, 20:12

Vezi și

Altă dată un aeroport militar al Germaniei de Est, întreg sectorul s-a transformat într-un cimitir pentru maşinile electrice. Regulile, însă, au rămas stricte ca la armată. Accesul presei este interzis. Filmările, realizate de jurnaliştii de la cotidianul german Der Spiegel, sunt din elicopter, iar angajaţii, pe lângă care trec la minut tiruri încărcate cu maşini electrice nevândute, evită să răspundă la întrebări. 

Vânzările maşinilor electrice s-au prăbuşit

Vânzările s-au prăbuşit la finalul anului trecut, când guvernul german a anulat subvenţia de 4.500 de euro pentru cumpărarea unei maşini electrice. De atunci, camioanele încărcate cu vehicule electrice merg doar într-o singură direcţie - către cimitirul auto. În doar 5 luni, au trecut atât de multe tiruri încât casele localnicilor s-au crăpat de la vibraţii. 

Tom Kinne, localnic: Poţi să vezi aceste crăpături ce urcă spre acoperiş. Acolo şi acolo. Sunt făcute de vibraţiile de pe stradă. Şi aici, pe pista de biciclete, sunt mai multe. Şi acestea sunt cauzate de vibraţii. 

15 milioane de maşini electrice până în 2030. Acesta era planul guvernului de la Berlin cu privire la piaţa auto. Producătorii prevăd însă că vânzările de maşini electrice, anul acesta, vor fi mai mici cu 14 la sută. Preţurile ridicate şi infrastructura ce încă nu a fost pusă la punct îi sperie pe potenţialii cumpărători. 

Pe piaţa auto germană sunt înmatriculate aproape un milion şi jumătate de maşini electrice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 15 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Vânzările maşinilor electrice s-au prăbuşit. Ţara care s-a transformat într-un adevărat cimitir auto pentru acest tip de automobile