Antena Meniu Search
x

Video Poliția din SUA nu mai tolerează "baricadele" studenților pro-Palestina. Sute de rețineri și arestări în campusurile universitare

Protestele pro-Palestina de la universităţile americane nu mai sunt tolerate de autorităţi. Poliţia a intrat în forţă în campusurile din Los Angeles, Portland şi Texas şi au distrus baricadele ridicate de activişti. În ultimele săptămâni, peste 1.600 de oameni au fost arestaţi la astfel de manifestaţii, care au dus la întreruperea cursurilor şi ocuparea clădirilor

de Redactia Observator

la 02.05.2024, 21:27

Vezi și

La 3 dimineaţa, sute de poliţişti au intervenit în forţă pentru a dărâma baricadele. În ultimele zile, peste o mie de tineri au ridicat fortificaţii din garduri metalice, paleţi de lemn şi placaje şi au ocupat mai multe dintre clădirile universităţii California. 

După ce protestul a fost declarat ilegal, poliţiştii în uniforme de luptă au folosit gloanţe de cauciuc şi grenade de panică pentru dispersarea mulţimii. Peste o sută de tineri au fost arestaţi în timpul operaţiuniii care a durat trei ore. De pe margine, alţii au aruncat cu apă în forţele de ordine. 

Cu o seară înainte, zeci de manifestanţi pro-Israel au atacat zona fortificată în care se aflau corturile activiştilor pro-palestinieni. 

  • Martor: Am văzut femei de abia 18 sau 19 ani lovite în faţă de bărbaţi de 25 sau 30 de ani. Am văzut femei cu sângele care le curgea pe feţe. 
Pe acelaşi subiect

Casa Albă a criticat mişcarea de ocupare a campusurilor universitare

  • Joe Biden, preşedintele SUA: Distrugerea proprietăţii nu este un protest paşnic, este împotriva legii. Vandalismul, încălcarea proprietăţii, spargerea geamurilor, închiderea campusurilor, forţarea suspendării cursurilor şi a ceremoniilor de absolvire, niciunul dintre aceste lucruri nu este un protest paşnic. Nu există loc în America pentru antisemitism! 

Protestele, care contestă războiul Israelului în Gaza, s-au extins pe întreg teritoriul Statelor Unite, în ultimele două săptămâni. Până în prezent, peste 1.600 de manifestanţi, din 30 de campusuri universitare, au fost arestați pentru demonstrațiile pro-palestiniene. Mulţi dintre cei încătuşaţi, susţin autorităţile americane, nu au nicio legătură cu universităţile în care au loc protestele. 

Mitinguri similare au apărut şi la Universităţile Leeds, Newcastle sau Manchester din Marea Britanie. Palestinienii au mulţumit studenţilor din lumea întreagă pentru susţinere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Poliția din SUA nu mai tolerează "baricadele" studenților pro-Palestina. Sute de rețineri și arestări în campusurile universitare