Antena Meniu Search
x

Video O furtună puternică ca un uragan a măturat oraşul Houston din SUA. Mai mulţi morţi, aproape un milion de case fără curent, rafale de peste 120 km/oră

O furtună puternică însoţită de vânturi ce au avut forţa unui uragan s-a abătut joi asupra oraşului Houston, provocând moartea a cel puţin patru persoane, spulberând ferestrele unor clădiri înalte şi lăsând 800.000 de locuinţe fără curent electric, a declarat primarul local, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 10:01

În centrul oraşului Houston, precum şi în districtul său comercial, pavajele sunt acoperite de cabluri de electricitate căzute la pământ şi de fragmente de sticlă provenite de la ferestrele sparte de furtună, iar semafoarele erau nefuncţionale pe întreg teritoriul oraşului, a precizat John Whitmire, edilul oraşului american, într-un interviu pentru postul local de televiziune KRIV.

Centrul oraşului, plin de cioburi de sticlă

Aflat în centrul pentru situaţii de urgenţă din Houston, John Whitmire a spus că furtuna care s-a abătut asupra acestui oraş din zona Golful Mexicului, situat în sud-estul Texasului, cel mai populat centru urban al acestui stat american, a fost însoţită de vânturi ce au atins viteze de 129-161 de kilometri pe oră.

Vezi și

El i-a îndemnat pe rezidenţi să rămână în locuinţe şi să evite mai ales zona centrală, cel mai grav afectată, care, potrivit edilului, a rămas în întuneric şi este acoperită de cioburi.

Pe acelaşi subiect

''Mesajul în acest moment este să rămâneţi în locuinţe'', a spus el, adăugând că şcolile publice vor fi închise vineri şi că autorităţile locale le vor cere tuturor angajaţilor din sectoarele neesenţiale să nu lucreze în această zi.

800.000 de familii, fără curent electric

Primarul a spus că cel puţin patru decese asociate furtunii au fost confirmate, în principal provocate de copaci prăbuşiţi. ''Peste 800.000 de familii nu dispun de electricitate în acest moment'', a adăugat el. John Whitmire a făcut o evaluare iniţială a furtunii şi în timpul unei scurte conferinţe de presă televizate, desfăşurată live la scurt timp după interviu.

Primarul a spus că furtuna severă i-a luat prin surprindere pe mulţi dintre rezidenţi, iar el participa la un meci de baseball atunci când s-au declanşat intemperiile. ''Am avut foarte puţin timp la dispoziţie ca să ne adăpostim'', a adăugat el.

Serviciul Naţional de Meteorologie din Statele Unite a emis de asemenea o avertizare de inundaţii ce vizează regiunea Houston pentru ploile torenţiale asociate acestei furtuni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Stiri externe » O furtună puternică ca un uragan a măturat oraşul Houston din SUA. Mai mulţi morţi, aproape un milion de case fără curent, rafale de peste 120 km/oră