Antena Meniu Search
x

Poliția a intervenit în forță în campusul Universității UCLA, pentru a dispersa tabăra pro-palestiniană, atacată de pro-israelieni

Poliția din Los Angeles a intervenit în forță în campusul Universității California, pentru a dispersa tabăra manifestanților pro-palestinieni, care a fost atacată noaptea trecută de manifestanţi pro-israelieni.

de Redactia Observator

la 02.05.2024, 14:57

Vezi și

Sute de poliţişti cu căşti au intervenit joi dimineaţa în piaţa centrală a Universităţii din California, din Los Angeles, pentru a dispersa o tabără a unor susţinători palestinieni atacată în noaptea precedentă de susţinători israelieni, informează Reuters. Potrivit AFP, care citează CNN, poliţia a început să înlăture baricadele studenţilor pro-palestinieni din Los Angeles.

Sute de poliţişti trec la evacuarea taberei pro-palestiniene de la UCLA

Acţiunea poliţiei la UCLA marchează cea mai recentă confruntare pe fondul tensiunilor în creştere în campusurile universitare din SUA, unde protestele faţă de modul în care Israelul gestionează războiul din Gaza au dus la ciocniri între studenţi şi forţele de ordine.

Începând de miercuri seară, agenţi în echipament tactic au început să se adune în campusul UCLA adiacent unui complex de corturi ocupat de mulţimi de demonstranţi, potrivit imaginilor transmise de la faţa locului. Postul de televiziune local KABC-TV a estimat că între 300 şi 500 de persoane se aflau în interiorul taberei, iar alţi circa 2.000 sunt adunaţi dincolo de baricade.

Pe acelaşi subiect

Dar poliţia comasată în zonă a stat ore în şir la periferia corturilor, înainte de a începe în cele din urmă să-şi croiască drum în tabără în jurul orei 3:15 a.m. pentru a aresta ocupanţii care refuzau să plece. Raidul a fost condus de o echipă de ofiţeri din California Highway Patrol dotaţi cu scuturi şi bastoane.

Demonstranţii, unii purtând scuturi improvizate şi umbrele, au încercat să blocheze înaintarea poliţiştilor prin simpla forţă a numărului lor, în timp ce strigau "împingeţi-i înapoi" şi încercau să-i orbească pe poliţişti cu flash-urile lanternelor. Unii protestatari au fost văzuţi purtând pe cap cască, ochelari de protecţie şi măşti respiratorii în aşteptarea asediului, la o zi după ce universitatea a declarat tabăra ilegală.

Înainte de asalt, poliţia i-a îndemnat pe demonstranţi, în anunţuri repetate prin difuzoare, să elibereze zona de protest, o piaţă de dimensiunea unui teren de fotbal. UCLA a anulat toate cursurile de miercuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Poliția a intervenit în forță în campusul Universității UCLA, pentru a dispersa tabăra pro-palestiniană, atacată de pro-israelieni