Antena Meniu Search
x

Video Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"

Un turist african povesteşte într-un videoclip pe TikTok ce şocuri culturale a trăit după ce s-a mutat în România. Tânărul vorbeşte despre diferenţele uriaşe dintre ţara noastră şi locul din care provine.

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 11:44

Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă" - TikTok

Un tânăr vorbeşte într-un videoclip postat pe TikTok despre şocurile culturale pe care le-a simţit de când s-a mutat în România. Turistul se arată şocat de faptul că românii îşi manifestă afecţiunea în public fără să se sfiască de privirile celor din jur.

"Un șoc pentru mine a fost afecțiunea în public. Dumnezeule, prima oară m-am gândit ”Ce se întâmplă aici? De ce toți oamenii se sărută în locuri publice?”. Pe parcurs am realizat că în România e normal. Deci, dacă aveți de gând să veniți aici, să luați aminte că afecțiunea în public este un lucru normal în România."

Tânărul spune că a rămas şocat văzând femei care fumează în public

Articolul continuă după reclamă

Un alt şoc trăit de turistul african este legat de femeile care fumează în public. Tânărul spune că în alte culturi acest lucru este considerat neobişnuit.

Pe acelaşi subiect

"Al doilea șoc a fost să văd femei fumând. Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă. Apoi iar am realizat că sunt în România și e un lucru foarte normal."

Totodată, bărbatul a remarcat diferenţe şi în modul în care românii se raportează la vecinii lor. În timp ce în ţara sa oamenii sunt obişnuiţi să-şi salute vecinii şi să intre în vorbă cu ei, în România acest lucru poate fi considerat ciudat uneori.

"Un alt șoc,  a fost când am realizat că vecinii nu se salută între ei. Când le urezi vecinilor ”bună dimineața”, reacționează ca și cum i-ai deranjat. De unde vin eu, vecinii, până și străinii, se salută, se întreabă ”ce mai faci?”. E normal aici, în România, să nu saluți pe cineva pe care nu-l cunoști și nu te ofensa dacă nu îți răspund la salut."

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 74 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Evenimente » Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"