Antena Meniu Search
x

Video Şefii serviciilor secrete din Rusia s-au pus de acord: Ucraina, ajutată de Occident, în spatele atentatului din Moscova. Putin: "Vrem să ştim cine este clientul"

Atac terorist la Moscova. Rusia acuză oficial Occidentul pentru atacul terorist de la Moscova, soldat cu 139 de morţi. Şefii serviciilor de informaţii ale lui Putin spun că Statele Unite, Marea Britanie şi Ucraina au fost implicate în pregătirea celor patru jihadişti, fără a prezenta însă şi dovezi. În replică, preşedintele Volodimir Zelenski l-a catalogat pe preşedintele rus drept "o creatură bolnavă şi cinică".

de Redactia Observator

la 26.03.2024, 20:23

Vezi și

Scenariul prezentat de Moscova este că servicile americane şi britanice au pregătit atacul, iar cele ucrainene l-au sprijinit direct. "Bandiţii intenţionau să ajungă în străinătate, mai exact pe teritoriul Ucrainei. Potrivit informaţiiilor noastre preliminare, îi aşteptau acolo. Tabăra cealaltă voia să îi primească precum pe nişte eroi", a declarat Alexander Bortnikov, şeful FSB. Teoria a fost susţinută şi de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei. Nicolai Patruşev a răspuns simplu când a fost întrebat cine e de vină.

Acuzaţiile lui Putin au primit un răspuns furios din partea lui Volodimir Zelenski

Atacul de vineri seară a fost revendicat de filiala afgană a grupării Stat Islamic. Jihadiştii au postat imagini cu membrii celulei imediat după ce au jurat credinţă. După tragedie, Putin şi apropiaţii lui au început să arate cu degetul spre Kiev. "Ştim cine a comis această atrocitate împotriva Rusiei şi a poporului ei. Vrem să ştim însă, cine este 'clientul'", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Acuzaţiile lui Putin au primit un răspuns furios din partea lui Volodimir Zelenski. "Din nou, el a acuzat Ucraina. O creatură bolnavă și cinică. În mintea lui, toți sunt teroriști, cu excepția lui, în ciuda faptului că el cu teroare s-a hrănit timp de două decenii. El este cea mai mare portavoce a terorismului. El și serviciile sale speciale", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. La Moscova, poliţiştii au arestat opt suspecţi în total. Anchetatorii au plecat şi în Tadjikistan, să interogheze familiile cleor patru terorişti.

Moscova a refuzat ajutorul oferit de Interpol în acest caz. În ciuda numărului mare de reţineri, pe Telegram oamenii legii sunt acuzaţi că au fugit din calea atacatorilor în noaptea atacului. O altă teorie care circulă este că agenţii FSB erau în sala de concerte şi că acţiunile lor au dus la creşterea numărului de victime. Chiar şi analiştii de la Institutul pentru Studiul Războiului acuză un eşec major al serviciilor de informaţii ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Şefii serviciilor secrete din Rusia s-au pus de acord: Ucraina, ajutată de Occident, în spatele atentatului din Moscova. Putin: "Vrem să ştim cine este clientul"