Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului mafiot din Chiajna. Liderul clanului Iordan şi un alt interlop au sechestrat, bătut şi abandonat la un pas de comă un tânăr de 21 de ani

Reglare de conturi violentă în Chiajna. Doi bărbați au sechestrat un tânăr de 21 de ani pe care l-au bătut cu pumnii şi picioarele și chiar şi cu o bâtă. Agresorii au fost reținuți ieri de polițiștii din Ilfov. Unul dintre ei este capul clanului Iordan, un individ extrem de periculos din lumea interlopă. Surse din anchetă spun că victima avea o datorie de peste 40.000 de euro la cei doi bărbați.   

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 09.05.2024, 08:58

Vezi și

Cei doi agresori, cu vârste de 41 și, respectiv, 30 de ani și-au premeditat cu mare atenție fapta, și au pus la cale un plan în stil mafiot.  

Eduard Marin, reporter Observator: Tânărul de 21 de ani a fost chemat pentru a discuta cu cei doi bărbaţi. Mai apoi, l-au băgat cu forţa într-un service auto, unde l-au bătut şi imobilizat. Totul ar fi pornit de la o datorie veche, pe care victima ar avea-o, în jur de 40-50 de mii de euro.  

Abandonat la un pas de comă

După ce l-au lăsat la un pas de comă, interlopii i-au furat tânărului de 21 de ani două telefoane mobile, dar și cheia mașinii personale. 

Pe acelaşi subiect

Anne Ciolcă, IPJ Ilfov: Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de doi bărbați. Sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj și tâlhărie calificată.

Liderul clanului Iordan, săltat de poliţişti

Anchetatorii de la IPJ Ilfov au descins ieri dimineață la trei adrese din localitate și i-au săltat pe cei doi. Bărbaţii urmează să fie duși în cursul zilei de astazi în fața unui judecător, care va decide dacă îi plasează sau nu în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Eduard Marin, reporter Observator: Unul dintre cei doi agresori este o figură cunoscută din lumea interlopă din Chiajna. A fost anchetat în mai multe dosare penale, iar oamenii din zonă se tem să vorbeasca despre el. 

Este vorba despre Nicolae Alexandru Iordan, în vârstă de 41 de ani, liderul clanului Iordan. Are antecedente violente, printre care și o crimă. În anul 2020, Alexandru Iordan și-a ucis iubita în bătaie, după ce aceasta i-ar fi spus că vrea să îl părăsească. În 2023, Alexandru Iordan a fost acuzat că ar fi sechestrat un cioban pe care, timp de trei săpâmâni, l-ar fi obligat să muncească pentru el, iar pe timpul nopții, ca să nu fugă, l-ar fi încuiat într-un beci unde l-ar fi ținut legat cu lanț.

Nicolae Alexandru Iordan şi Petre Valentin Daniel riscă ani grei de închisoare

Liderii clanului Iordan au ajuns în atenția autorităților și în urma furtului de arme din anul 2009. Nicolae și fratele acestuia, Liviu Iordan ar fi luat parte la o spargere de proporții la unitatea militară din Ciorogârla. Au reușit atunci să intre în posesia mai multor arme, precum 3 mitraliere Kalashnikov și 10 pistoale. Armele de foc urmau să fie vândute pentru suma de aproape 18.000 de euro. La acea vreme, mai mulți militari responsabili cu paza respectivelor arme de foc au fost destituiți din funcții. Iar acum, daca se va găsi vinovat, alături de celalalt agresor, în varsta de 31 de ani, Petre Valentin Daniel, riscă amândoi ani grei de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Filmul atacului mafiot din Chiajna. Liderul clanului Iordan şi un alt interlop au sechestrat, bătut şi abandonat la un pas de comă un tânăr de 21 de ani