Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin şi-a reluat atacul asupra Occidentului, de Ziua Victoriei: Nu vom permite nimănui să ne amenințe

"Occidentul încearcă să denatureze adevărul despre cel de-al Doilea Război Mondial, deoarece se amestecă în politica colonială", acuză Vladimir Putin, într-un discurs de aproape 10 minute, rostit în Piaţa Roşie, cu ocazia paradei de Ziua Victoriei. Liderul rus a declarat că Rusia va face totul pentru a evita o ciocnire între puterile globale, dar că nu va permite nimănui să o ameninţe

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 12:20

Vezi și

Pe măsură ce trupele ruse avansează împotriva forţelor Ucrainei susţinute de Occident, Putin a acuzat elitele occidentale "arogante" că au uitat rolul decisiv jucat de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste şi că au alimentat conflictele din întreaga lume. Putin a denunţat încercările "coloniştilor" occidentali de a "distorsiona" adevărul despre cel de-al Doilea Război Mondial prin dezmembrarea monumentelor soldaţilor sovietici şi prin punerea pe un piedestal a "trădătorilor şi complicilor" lui Hitler.

“Îi onorăm pe părinții, bunicii şi străbunicii noştri. Ei și-au apărat patria și au zdrobit nazismul, au eliberat popoarele Europei și au atins culmile vitejiei militare. Astăzi vedem cum încearcă să denatureze adevărul despre al Doilea Război Mondial. Acest lucru îi deranjează pe cei obișnuiți să-și bazeze politicile pe ipocrizie și minciuni. Ei demolează monumentele adevăraților luptători împotriva nazismului, pun trădători și complici ai naziștilor pe piedestal, șterg memoria vitejiei și nobleții soldaților eliberatori, a marelui sarificiu pe care l-au făcut în numele vieții. 

Batjocorirea istoriei, dorința de a justifica actualii urmași ai naziștilor fac parte din politica generală a elitelor occidentale de a instiga tot mai multe conflicte regionale, dușmănie interetnică și interreligioasă. Respingem pretențiile de excepţionalism ale oricărui stat sau alianță. Știm la ce duc astfel de ambiții. Rusia va face totul pentru a preveni un conflict global, dar în același timp nu vom permite nimănui să ne amenințe. Forțele noastre strategice sunt întotdeauna pregătite de luptă

Occidentul ar dori să uite lecțiile celui de-Al Doilea Război Mondial, dar noi ne amintim că soarta umanității a fost decisă în bătăliile de lângă Moscova și Leningrad, Rjev, Stalingrad, Kursk și Harkov, lângă Minsk, Smolensk și Kiev, în luptele grele, sângeroase de la Murmansk la Caucaz și Crimeea. În primii trei ani lungi și dificili ai Marelui Război, Uniunea Sovietică și toate republicile fostei URSS au luptat împotriva naziștilor unu la unu, în timp ce aproape întreaga Europă lucra pentru puterea militară a Wehrmacht-ului. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Putin: Nu vom permite nimănui să ne amenințe

Dragi prieteni, Rusia trece acum printr-o perioadă dificilă, de tranziție. Soarta patriei, viitorul ei depinde de fiecare dintre noi. Astăzi, de Ziua Victoriei, realizăm acest lucru mai clar și privim în mod invariabil spre generația câștigătorilor - curajoasă, nobilă, înțeleaptă, pentru capacitatea de a prețui prietenia și de a îndura cu fermitate adversitatea, pentru a fi mereu încrezători în ei înșiși și în țara lor, pentru a iubi sincer și devotat patria". 

După ce a cerut ţinerea unui minut de reculegere, Putin şi-a încheiat discursul cu cuvintele: "Pentru Rusia! Pentru victorie! Ura!", oferind indiciul pentru ca mii de trupe să răspundă cu trei urale puternice.

"Sărbătorim Ziua Victoriei în contextul unei operațiuni militare speciale. Toți participanții săi - cei care sunt în linia întâi, pe linia frontului - sunt eroii noștri. Ne înclinăm în fața perseverenței și sacrificiului vostru, a devotamentului. Toată Rusia este alături de voi.  9 mai este o zi foarte emoțională. Ziua Victoriei unește toate generațiile. Privim spre viitor, bazându-ne pe tradițiile noastre seculare, și suntem siguri că împreună vom asigura un viitor liber, sigur pentru Rusia, poporul nostru unit”, a conchis liderul rus.

Pe 9 mai, Rusia celebrează Ziua Victoriei printr-o paradă la care au participa peste 9.000 de militari şi 75 de unităţi ale armatei ruseşti. Evenimentul marchează 79 de ani de când Germania Nazistă a semnat acordul de pace cu Uniunea Sovietică. Parada are loc la două zile după ce liderul rus şi-a reconfirmat dominaţia autocrată printr-un al cincilea mandat prezidenţial, în timp ce relaţiile cu Occidentul se prăbuşesc şi mai mult din cauza intervenţiei trupelor ruseşti în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin şi-a reluat atacul asupra Occidentului, de Ziua Victoriei: Nu vom permite nimănui să ne amenințe