Antena Meniu Search
x

Galerie foto Locuri de vizitat în Bucureşti. Cele mai frumoase atracţii turistice din Capitală

Anual, milioane de turişti, dintre care mulţi străini, ajung în Bucureşti şi se bucură de atracţiile turistice pe care le are de oferit Capitala României.

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 09:34

  • Bucureştiul atrage, în fiecare an, numeroşi turişti.

După doi ani în care situaţia a fost compromisă, din cauza pandemiei de coronavirus, Bucureştiul şi-a revenit, începând cu 2022, şi a reînceput să atragă turişti.

Vorbim, în general, de milioane de turişti care ajung, anual, în Capitala României, respectiv de cifre rezonabile, dar cu mult sub cele cu care se poate lăuda, de exemplu, Budapesta, care, în mod normal, atrage, de obicei, cam de 4-6 ori mai mulţi turişti decât Bucureştiul.

Atracţii turistice din Bucureşti

A crescut interesul turiştilor care vin în Bucureşti pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Profimedia

Pe acelaşi subiect

Conform site-urilor de specialitate, printre cele mai importante atracţii din Bucureşti regăsim Parcul Herăstrău, Palatul Parlamentului, Ateneul Român sau Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

De asemenea, mulţi turişti ajung în Bucureşti pentru a se bucura de tot ceea ce înseamnă lăcaşele din cult din Capitala României. Un loc aparte între atracţiile turistice îl ocupă Mănăstirea Stavropoleos, dar tot mai mulţi turişti încep să fie interesaţi şi de Catedrala Mântuirii Neamului.

Alte locuri frumoase de vizitat în Bucureşti

Parcul Mogoşoaia oferă un adevărat spectacol verde

Profimedia

Turiştii care ajung în Bucureşti încep să fie interesaţi şi de atracţiile turistice situate, cumva, la periferia Capitalei sau chiar în zona suburbană. Astfel, profitând de dezvoltarea infrastructurii feroviare care face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, mulţi turişti fac o escală şi la Parcul Mogoşoaia, pentru a admira şi palatul din incinta parcului.

De asemenea, turiştii care ajung în Bucureşti sunt interesaţi şi de tot ceea ce oferă Mănăstirea Cernica, situată undeva în zona oraşului Pantelimon sau a comunei Cernica.

Atracţii din Bucureşti pentru copii 

Muzeul Satului este una dintre principalele atracţii turistice din Bucureşti

Profimedia

Turiştii care vin cu copiii în Bucureşti, sunt interesaţi în special de atracţii precum Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Antipa, Grădina Zoologică sau Muzeul Simţurilor.

Pe de altă parte, dacă un turist vine cu copilul în Bucureşti, există posibilitatea ca acesta să-şi dorească să ducă micuţul la un spectacol, iar în acest sens cele mai căutate instituţii sunt Opera Comică pentru Copii şi Teatrul Ţăndărică.

Cele mai frumoase locuri din Capitală pentru poze 

Spectacolul oferit de fântânile de la Piaţa Unirii, din Bucureşti, este atrăgător

Profimedia

Cei mai mulţi dintre turiştii care ajung în Bucureşti caută locurile clasice pentru a face poze. Ne gândim la fântânile din Piaţa Unirii, Arcul de Triumf sau, din nou, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

Totuşi, în ultima perioadă s-a dezvoltat masiv atracţia pentru ceea ce se numeşte "Garden of Lights: Alice in Tara Minunilor", zonă situată în strânsă legătură cu Grădina Botanică din Bucureşti.

Parcuri în care faci cele mai frumoase plimbări

Turiştii care ajung în Bucureşti se interesează, în mod normal, de parcurile clasice precum Parcul Herăstrău, Parcul Cişmigiu sau Parcul Tineretului. Totuşi, în ultima perioadă a crescut interesul pentru Parcul Mogoşoaia.

De asemenea, o plimbare prin Parcul Drumul Taberei, Parcul IOR, Parcul Carol sau Grădina Botanică îţi poate oferi energii nebănuite. Inclusiv parcurile mai mici atrag, precum Parcul Circului.

Ce poţi să faci în Bucureşti când plouă

În cazul în care condiţiile meteorologice nu sunt dintre cele mai potrivite, Bucureşti oferă o mulţime de atracţii indoor. Puteţi vizita unul dintre numeroasele muzee sau puteţi asista la un spectacol.

O altă posibilitate de a petrece timpul liber indoor este aceea de a lua cu asalt numeroasele localuri situate în Centrul Vechi al Capitalei, astfel încât să intraţi în contact şi cu energia tumultoasă oferită de zona respectivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Locuri de vizitat în Bucureşti. Cele mai frumoase atracţii turistice din Capitală