Antena Meniu Search
x

Video Locurile de joacă din Bucureşti, adevărate capcane pentru copii. În Herăstrău, părinţii sunt anunţaţi pe coală A4 că îşi aduc copiii la joacă pe proprie răspundere

Unul dintre cele mai mari locuri de joacă din Capitală este pericol public. Spaţiul din Parcul Herăstrău a fost închis, teoretic, încă de anul trecut, de către Protecţia Consumatorului. Practic, sute de copii sunt acolo în fiecare zi. Primăria n-a făcut eforturi să repare toboganele rupte sau stricate. A pus, în schimb, un afiş discret prin care părinţii sunt anunţaţi că îi duc pe cei mici acolo pe propria răspundere.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 20.08.2023, 19:41

Vezi și

Leagăne pline de rugină, tobogane rupte şi panouri desprinse care au margini ascuţite. Aşa arată unul dintre cele mai frecventate locuri de joacă din nordul Capitalei. La fel ca multe alte spaţii pentru copii din Capitală şi locul de joacă pentru copii din Herăstrău este   nesigur. Motiv pentru care în martie anul trecut a fost închis de ANPC. Administraţia nu-şi asumă răspunderea şi îi anunţă pe părinţi print-un afiş printat pe o coală A4. Cel mai probabil n-a fost văzut de prea mulţi aşa că parcul este plin.

Contactat de Observator, prefectul Capitalei a spus că are nevoie de timp să se informeze cu privire la situaţie

"E pericol de accidentare peste tot. Noi chiar avem un copilaş în grup care şi-a rupt piciorul. Sunt sparte unele topogane, nu ştiu, nu se pune preţ pe siguranţa copilului", spune o femeie. "E periculos pentru că sunt multe leagăne învechite, s-au mai întâmplat multe cazuri în care au mai căzut copiii din leagăne", spune o altă femeie. Unde nu sunt rupte leagănele şi balansoarele, este desprinsă câte o bucată de tablă. "Cu certitudine acestea puteau fi ridicate dar nu vorbim despre lipsa banilor, ALPAB are cel mai mare buget din istorie în acest an. Primăria Generală trebuia să închidă acel loc de joacă", a declarat Marius Pavel, consilier general.

Astfel de capcane sunt în aproape toate spaţiile pentru copii din parcurile Capitalei. În acest loc de joacă din Parcul Carol te poţi accidenta la tot pasul. Pe suprafaţa de tartan s-au format gropi iar între plăci sunt spaţii în care îţi încape, lejer, piciorul. Şi aici sunt rupte treptele toboganelor, mesele de pingpong au ruginit şi lanţuri atârnă de ceea ce, la un moment dat a fost, un ansamblu de joacă sigur pentru copii. "Să se pună paznici mai mulţi pentru că nu ne emancipăm niciodată. O să aruncăm gunoaie pe jos, o să distrugem pentru că aici este vorba de distrugere", spune o femeie.

Contactat de Observator, prefectul Capitalei a spus că are nevoie de timp să se informeze cu privire la situaţie. Asta deşi, în urmă cu 9 zile, anunţa un control în toate parcurile bucureştene, după ce o fată s-a electrocutat la un loc de joacă din Sectorul 6.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Locurile de joacă din Bucureşti, adevărate capcane pentru copii. În Herăstrău, părinţii sunt anunţaţi pe coală A4 că îşi aduc copiii la joacă pe proprie răspundere