Antena Meniu Search
x

Doi ucraineni căutaţi din zori în Munţii Maramureşului, găsiţi după 5 ore pe o stâncă de unde nu se mai puteau deplasa

Doi cetăţeni ucraineni care erau căutaţi în Munţii Maramureşului au fost găsiţi de salvamontişti pe o stâncă, de unde nu mai puteau nici să coboare, nici să se întoarcă pe creastă. Ei au fost coborâţi la baza muntelui şi predaţi unui echipaj de la Ambulanţă.

de Redactia Observator

la 06.05.2024, 21:48

- Facebook

”Salvatorii au ajuns după aproape 5 ore şi jumătate de la primirea apelului de urgenţă prin 112 la cei doi ucraineni aflaţi pe o stâncă, fără ca aceştia să mai aibă posibilitatea de a coborî sau să se întoarcă pe creastă. Accesul salvatorilor la cei doi s-a făcut utilizând corzile de alpinism şi aceştia au fost extraşi prin tehnici specifice”, au transmis reprezentanţii Salvamont Maramureş.

Ulterior, cei doi ucraineni au fost ajutaţi să coboare, pe jos, până la baza muntelui, relatează news.ro. Acolo, ei au fost predaţi echipajului medical de la Ambulanţa Maramures pentru investigaţii.

Cei doi ucraineni, în vârstă de 26 şi 36 de ani, erau căutaţi de luni dimineaţă de salvamontişti şi o echipă a Poliţiei de Frontieră în Munţii Maramureşului, în zona abruptă a Vârfului Pop Ivan. Ei se aflau de mai multe zile pe munte, fiind rătăciţi şi extenuaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Doi ucraineni căutaţi din zori în Munţii Maramureşului, găsiţi după 5 ore pe o stâncă de unde nu se mai puteau deplasa