Antena Meniu Search
x

Video Pescarii bucureșteni, la pește pe baltă, dis de dimineață. Masa, însă, a constat tot în sarmale, drob și ouă roșii

Fir întins, în a doua zi de Paşte. Sute de bucureşteni au luat drumul lacurilor de lângă Capitală dis de dimineaţă. Au stat cu undiţele pregătite în aşteptarea capturii cu care să se laude ani de zile. Cum peştele a trebuit eliberat, masa a constat tot în sarmale, drob şi ouă roşii

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 06.05.2024, 22:08

Vezi și

Lacurile din jurul Capitalei au fost pline astăzi, iar peştele nu s-a lăsat aşteptat. În timp ce bărbaţii şi-au instalat lansetele şi au pregătit momeala, doamnele au preparat prânzul, iar apoi s-au bucurat de soare alături de copii.

Capturile nu au putut fi păstrate, aşa că pescarii s-au mulţumit cu fotografii

  • Grigore Emanuil, administrator lac: Se dă la crap, caras fitofag. Este pescuit sportiv, nu se reţine niciun peşte. Pescarii noştri vin, aruncă lanseta în apă iar când captura este prinsă pe mal, se pozează iar după aceea se aruncă din nou în apă.

Iar pentru asta au avut de achitat o sumă deloc neglijabilă.

Pe acelaşi subiect
  • Cosmina Balint, reporter Obsevator: O zi de pescuit, de relaxare ori chiar distracție pe malul bălților de lângă București costă între 100 și 400 de lei, în funcție de facilitățile pentru care optează și timpul pe care vor să îl petreacă aici.
  • Grigore Emanuil, administrator lac: Cele de acolo sunt foişoare pentru 12 ore iar în spatele meu sunt căbănuţe unde se poate sta şi peste noapte. Condiţii de 4 stele, baie, pat, tv, frigider, tot ce este nevoie. Pentru căbănuţe la 24 de ore este 400 de lei, iar pentru foişoare la 12 ore este 150 de lei.

Pescarii investesc mii de euro în echipamente și momeli

Pe lângă taxa pe care o plătesc pentru pescuit, cei care vor să se bucure de acest sport trebuie să investească chiar mii de euro în echipamente şi momeli.

  • Pescar: E foarte costisitor. Nu poţi să prinzi cu orice lansete peşti mari. Investiţiile diferă, pe ce baltă mergi, ce buget ai. De exemplu, astea au costat două zeci de mii de lei 

Piața echipamentelor de pescuit din România, în care activează mai bine de 500 de magazine, a înregistrat o creștere exponențială în ultimul deceniu, ajungând anul trecut la peste 80 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Pescarii bucureșteni, la pește pe baltă, dis de dimineață. Masa, însă, a constat tot în sarmale, drob și ouă roșii