Antena Meniu Search
x

(P) 4 aspecte cheie când cauți un laptop de gaming Asus

Produsele Asus sunt aproape inevitabile atunci când faci cumpărături pentru un laptop nou, desktop sau PC pentru jocuri. Din fericire, majoritatea produselor mărcii sunt solide, iar acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de laptopurile de gaming Asus. Ele sunt suficient de puternice să ducă orice jocuri. Adesea afișând titluri cu recenzii critice pline de stele, laptopurile de gaming de la acest brand vin într-o gamă largă de dimensiuni și la diferite puncte de preț.

de Redactia Observator

la 03.01.2024, 10:27

(P) 4 aspecte cheie când cauți un laptop de gaming Asus

Dar numărul mare de modele poate face ca alegerea celui potrivit să fie copleșitoare. De aceea, consultă acest ghid care te va ajuta să alegi laptopuri de gaming Asus pentru oricine caută jocuri portabile și puternice.

Dacă vrei un laptop doar pentru utilizarea zilnică, atunci poți opta cu încredere pentru un Asus Zenbook.

4 aspecte pe care să le iei în considerare când cumperi un laptop pentru gaming Asus

1. GPU

Un GPU solid, sau o placă grafică, este modul în care laptopul tău optimizează grafica unui joc. Majoritatea gamerilor ar trebui să caute un laptop cu o placă grafică dedicată - AMD și Nvidia sunt primele două mărci de top. E recomandat să ai cel puțin un Nvidia RTX 3060 sau AMD Radeon 6700M pentru laptopul tău de gaming.

Plăcile grafice Nvidia RTX 3070 și 3080, în special, oferă performanțe de ultimă oră pentru jocuri la 1440 pixeli și 4K. AMD Radeon RX 6700 XT și RX 6800 sunt, de asemenea, GPU-uri solide.

Reține că Nvidia este considerat pe scară largă liderul industriei pentru performanța de urmărire a razelor, care este responsabilă pentru efectele realiste, vii și de lumină în jocuri. Opțiunile de carduri AMD oferă, de asemenea, acest lucru la niveluri suboptime, dar pentru jucătorii ocazionali, un card AMD este bun.

2. RAM

RAM, sau memoria cu acces aleatoriu, este spațiul pe care îl are un computer pentru a stoca date temporare, cum ar fi sistemul de operare și programele tale. Cu cât RAM este mai mare, cu atât laptopul tău poate accesa mai repede acele date temporare. Majoritatea laptopurilor grozave pentru jocuri vin cu cel puțin 16 GB de RAM. Acest lucru ar trebui să îți permită să rulezi aplicații în fundal fără a încetini jocul.

3. Rezoluția afișajului

Mai subiectiv decât alte considerații, ar trebui să decizi dacă ai nevoie de un ecran grozav pe laptop sau dacă intenționezi să utilizezi un monitor atunci când te joci.

Un afișaj HD de 1920 x 1080 va funcționa bine pe aproape orice laptop. Rezoluțiile mai mari, cum ar fi 2560 x 1440 quad HD, necesită componente mai puternice pentru a funcționa fără probleme. În general, rezoluțiile mai mari sunt mai bune, dar un afișaj de 3840 x 2160 (4K UHD) poate fi exagerat pentru unele jocuri de împușcături sau jocuri MOBA, mai ales dacă ecranul este mic pentru început.

4. Rată de reîmprospătare

Rata de reîmprospătare a afișajului este un factor major de diferențiere între computerele pentru jocuri și cele care nu sunt pentru jocuri. Acest număr, măsurat în Hertzi (Hz), indică de câte ori pe secundă afișajul poate desena o nouă imagine. Cu cât numărul este mai mare, cu atât mai repede afișajul poate afișa date noi. E recomandat să-ți iei un laptop capabil să aibă o rată de reîmprospătare de cel puțin 120Hz.

Laptop pentru gaming Asus ROG Strix Scar 16

Cel mai nou Asus ROG Strix Scar 16 este unul dintre cele mai recente și mai echilibrate laptopuri de gaming ale mărcii, câștigând aprecierea criticilor și a utilizatorilor pentru performanța constantă și afișajul clar.

Afișajul său LED poate gestiona o rată de reîmprospătare de 240Hz, reducând practic întârzierea și agitația. Datorită celui mai recent hardware puternic, are și un GPU puternic, Nvidia GeForce RTX 4080 (este disponibilă și o versiune RTX 4090), care îi alimentează performanța grafică robustă. În plus, este plăcut din punct de vedere estetic: are plastic semitransparent care îi conferă un fler al anilor ’90, la fel ca un Game Boy Color de școală veche.

Unul dintre dezavantajele majore ale acestui laptop este greutatea sa - o problemă comună cu laptopurile de jocuri. ROG Strix Scar 16 cântărește aproape 3 kilograme și vine cu o baterie de peste 1 kilogram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Advertoriale » (P) 4 aspecte cheie când cauți un laptop de gaming Asus