Antena Meniu Search
x

(P) Politehnica București anunță calendarul evenimentelor sale emblematice pentru 2024

Politehnica București, cea mai mare și prestigioasă școală de ingineri din România și unul dintre cei mai importanți actori regionali în educație și cercetare științifică, anunță calendarul evenimentelor sale emblematice pentru anul 2024. Cu obiectivul de a deveni cea mai mare universitate de cercetare din Europa de Sud-Est, precum și un pol regional de cunoaștere și competitivitate, dedicat progresului și responsabilității sociale, Politehnica pune un accent deosebit pe dezvoltarea comunității, iar organizarea evenimentelor de interes pentru aceasta are un loc central. 

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 12:01

(P) Politehnica București anunță calendarul evenimentelor sale emblematice pentru 2024
(P) Politehnica București anunță calendarul evenimentelor sale emblematice pentru 2024

Cu peste 40.000 de studenți, 2.000 de cadre didactice și cercetători și 100.000 de alumni, Politehnica se mândrește cu cea mai mare comunitate de ingineri din România. Alături de ei, zeci de mii de elevi, precum și sute de mii de pasionați de tehnologie sunt conectați cu progresele tehnologice de ultimă oră, rolul modern al carierei de inginer, ce e nou în știință, inovație și educație. Cu fiecare eveniment în parte, campusul universității devine un loc de expunere a ultimelor realizări ale progresului științific și tehnologic și de conectare a viitorilor ingineri cu liderii din industrie, oferindu-le astfel tinerilor politehniști o imagine clară asupra evoluției acestei profesii în raport cu progresul tehnologic. 

22-25 februarie: E-FEST  

POLI E-Fest are la bază un concept dezvoltat încă din 2004, sub denumirea LAN Party, de către studenții Facultății de Automatică și Calculatoare. Continuând tradiția de aproape două decenii a LAN Party, POLI E-Fest este astăzi cel mai așteptat eveniment dedicat profesioniștilor din industria jocurilor video și pasionaților de gaming. Cele mai mari companii din industria jocurilor video, producători și distribuitori din industriile conexe și nu numai, sunt așteptați la POLI E-Fest pentru a susține competițiile, participanții, dar și pentru a prezenta cele mai noi tehnologii și produse care vor duce experiența jocurilor video la nivelul următor. 

14-16 martie: EnergyFEST  

Cea de-a II-a ediție a ENERGY FEST aduce în prim plan cele mai recente inovații din sfera energiei nepoluante și durabile. Cei mai importanți inovatori și lideri ai acestei industrii în plină expansiune își expun cele mai recente produse, soluții și tehnologii care ne alimentează viața. Este evenimentul la care entuziaști ai tehnologiei descoperă cele mai recente progrese din industria energetică și află ultimele noutăți chiar de la „sursă”. 

16 martie: Simulare admitere 

Imaginați-vă cum ar fi fost dacă, înaintea unui examen foarte important pentru evoluția dumneavoastră, ați fi avut posibilitatea de a vedea cât de bine pregătiți sunteți. Politehnica București le oferă tuturor elevilor care doresc să devină studenți șansa de a face exact acest lucru. Astfel, în fiecare an, elevii care vor să își testeze cunoștințele sunt sprijiniți prin organizarea unei simulări a examenului de admitere, care le mărește șansele de a trece cu brio examenul care le deschide noi oportunități în viață. 

28-30 martie: BioFEST  

Cea de-a III-a ediție a festivalului Poli BioFEST este centrată pe tehnologiile care susțin un stil de viață sănătos. Evenimentul reunește, într-un singur loc, în calitate de expozanți producători și distribuitori de echipamente „Hobby farm”, de echipamente din industria alimentară și horticolă, arhitectură peisagistică, tractoare și mașini agricole, aparatură pentru laboratoare de cercetare, echipamente din ingineria mediului etc. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului, expozanții vor prezenta cele mai noi tehnologii, practici, produse și tendințe din industria alimentară, agricolă și protecția mediului. Spațiul de expoziție se întinde pe o suprafață de peste 10.000 de m2. 

12-13 aprilie: ChemistryFEST  

Cea de-a III-a ediție a evenimentului, interactivă și captivantă, reprezintă un loc de întâlnire pentru cei interesați de aplicațiile chimiei în toate domeniile vieții. Fie că vorbim de nanotehnologii, fie de inginerie farmaceutică, bioinginerie, țesut și organe artificiale, materiale inteligente, mediul universitar și cel economic se întâlnesc pentru a discuta cele mai noi tendințe din domeniu. Mii de elevi din toată țara îmbracă la ChemistryFEST halatele specialiștilor, fiind teleportați în fascinanta lume a ingineriei chimice și a biotehnologiilor, printr-o serie de experimente hands-on, workshop-uri și ateliere.

18-20 aprilie: PoliFEST  

Cel mai mare târg educațional din România reprezintă un concept unic prin care Politehnica București reunește, sub o singură cupolă - cupola Rectoratului, zeci de mii de participanți: elevi, studenți, părinți, reprezentanți ai companiilor şi o multitudine de oportunități socio-profesionale. Pe parcursul celor 3 zile au loc conferințe ştiinţifice, workshop-uri, expoziții de echipamente și noi tehnologii, prezentări de oferte educaționale ale facultăților, dar şi de oportunități de angajare, precum şi alte manifestări conexe. 

20 aprilie: Examen Pre-admitere 

Elevii sau absolvenții care sunt hotărâți să urmeze cursurile Facultăților de Automatică și Calculatoare sau Electronică, Telecomunicații și Ingineria Informației au șansa de a-și asigura un loc la una dintre cele două facultăți prin susținerea unui examen de pre-admitere organizat înaintea probelor de concurs din sesiunea de vară. În fiecare an, cele două facultăți stabilesc un număr limitat de locuri disponibile pentru această etapă, precum și probele de concurs. 

17-19 mai: AutoFEST  

O altfel de expoziție auto, ce reunește unele dintre cele mai interesante și provocatoare concepte, inițiative și realizări din sectorul automobilistic/transporturi/logistic într-un cadru inedit - campusul Universității Naționale de Științe și Tehnologie POLITEHNICA București - pentru a prezenta tot ce este mai nou în lumea auto: automobile, produse conexe, tehnologii utilizate în industria auto, concepte și tendințe. Vizitatorii sunt transpuși într-un univers automobilistic unde conferințele de specialitate se împletesc cu evenimente de tip entertainment.  

23-25 mai: SpaceFEST  

SpaceFEST este evenimentul care permite participanților să afle totul despre explorarea spațială, despre cum ne bazăm pe spațiu în viața noastră de zi cu zi, dar și despre modul în care o carieră în spațiu este accesibilă pentru oricine își dorește acest lucru. De la întâlniri cu astronauți, ateliere captivante pentru copii, concursuri pentru elevi, un planetariu uluitor, lansări palpitante de rachete, simulatoare de zbor imersive, lecții fascinante despre astronomie și până la zboruri cu balonul cu aer cald, SpaceFEST reprezintă o experiență cu adevărat uimitoare pentru întreaga comunitate. Peste 20.000 de vizitatori de toate vârstele au avut parte de o aventură unică în cadrul primei ediții a evenimentului. Trei astronauți de legendă au fost invitații de onoare în cadrul SpaceFEST: Dumitru-Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român, Nicole Stott, astronaut NASA, și Sara Sabry, primul astronaut egiptean.  

6-14 iulie: Festivitatea de Absolvire 

An de an, festivitatea de absolvire, sărbătoare identitară a comunității Politehnicii București, marchează încununarea rezultatelor academice și a succesului unei noi generații și, totodată, o experiență unică pentru fiecare absolvent.  

22 iulie: Admitere  

Pentru candidați, admiterea nu se încheie cu un barem de notare și cu o medie care îi recomandă pentru o facultate anume, ci este începutul unei perioade pe care o vor prețui, sperăm noi, toată viața, de aici și încărcătura emoțională și responsabilitatea cu care Politehnica București tratează an de an acest eveniment. 

10-12 octombrie: MedFest 

Ingineria medicală este un domeniu în continuă dezvoltare, care aduce inovații remarcabile în medicină. Prima ediție a MedFest vă va oferi oportunitatea de a descoperi cele mai recente tehnologii și soluții ingenioase care contribuie la îmbunătățirea diagnosticului, tratamentului și calității vieții pacienților. 

23-25 octombrie: Start Your StartUP 

Un eveniment în care este celebrat succesul și sunt promovate ideile de mâine implementate azi. Actorii principali sunt fondatori și directori executivi ai companiilor de tehnologie, start-up-uri de succes, factori de decizie - reprezentanți ai autorităților publice. Cu oportunități de învățare (conferințe, mese rotunde, paneluri sau ateliere de lucru), momente de networking și sesiuni interactive, Start Your StartUP este o experiență fără egal. 

1-3 noiembrie: RoboFEST  

Un festival dedicat tehnologiei, educației și inovației în care roboții sunt principalii protagoniști și unde, împreună, răspundem la întrebarea Cum poate tehnologia să ne influențeze viața în bine? Timp de 3 zile, campusul Politehnica București devine locul de „joacă” și de expunere pentru sute de roboți și tehnologii. Evenimentul găzduiește o competiție internațională de robotică - Robochallenge și prima competiție de PocketQube-uri din lume destinată elevilor - Qube2Space. 

20-21 noiembrie: PoliJOBS  

În cadrul acestui târg, Politehnica București își deschide larg porțile reprezentanților mediului socio-economic interesați să le prezinte studenților și absolvenților oportunități de carieră: programe de burse, internship-uri, job-uri part-time sau full-time, entry-level, middle-level sau profesioniști etc. 

12 Decembrie: Gala Partenerilor 

Gala Partenerilor nu este doar un alt eveniment organizat în Politehnica București, ci o celebrare a colaborării, a realizărilor și al impactului semnificativ asupra viitorului la care reprezentanții industriilor de profil contribuie an de an alături de universitate.  

Evenimentul este prilejul cu care Politehnica București își onorează partenerii pentru angajamentul și contribuția lor la creșterea și dezvoltarea universității și aduce în prim plan poveștile de succes, inovația și eforturile comune care fac din această colaborare o forță extraordinară. Gala Partenerilor este unul dintre cele mai așteptate evenimente din campusul prestigioasei instituții, reunind foști studenți, studenți actuali și parteneri.  

Efervescența evenimentelor organizate de Politehnica București este de neegalat, prin calitatea participanților, a interacțiunilor și a informațiilor împărtășite, care vă mențin conectați la noutățile esențiale din domeniile cărora le sunt dedicate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Advertoriale » (P) Politehnica București anunță calendarul evenimentelor sale emblematice pentru 2024