Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nicuşor Dan, după ce a câştigat al doilea mandat la PMB: Intenţia mea este să rămân independent. Ce spune despre prezidenţiale

Primarul ales al Capitalei, potrivit datelor parţiale, Nicuşor Dan, a declarat luni că intenţia lui este să rămână independent, deşi a fost susţinut de partidele din Alianţa Dreapta Unită la alegerile de duminică. El a respins şi ideea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale din toamnă, afirmând că a început nişte lucruri şi ştie ce e de făcut.

de Redactia Observator

la 10.06.2024 , 10:50

Nicuşor Dan, după ce a câştigat al doilea mandat la PMB: Intenţia mea este să rămân independent. Ce spune despre alegerile prezidenţiale Nicuşor Dan, după ce a câştigat al doilea mandat la PMB: Intenţia mea este să rămân independent. Ce spune despre alegerile prezidenţiale - Facebook

Nicuşor Dan a fost întrebat la un post de televiziune dacă rămâne independent sau se va alătura unui partid, după rezultatul alegerilor. ”Nu, faptul că am fost independent m-a ajutat în aceşti trei ani şi jumătate pentru a discuta cu trei partide care m-au susţinut, acum vor fi mai multe şi intenţia mea este să rămân independent”, a spus Nicuşor Dan.

El a precizat că, în plus, activitatea de la Primărie este intensă, consistentă şi nu are timp de politică de partid. ”Ştiu ce înseamnă, am fost acolo, dar în momentul ăsta nu”, a mai spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan, despre o posibilă cadidatură la prezidenţiale

Articolul continuă după reclamă

Despre o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale din toamnă, Nicuşor Dan a spus că nu ia în calcul o astfel de candidatură. ”Nu, am spus asta de mai multe ori. (..) Am început nişte lucruri, ştiu ce e de făcut aici”, a completat el. 

Rezultatele parțiale pentru alegerile locale din București îl mențin, fără surprize, pe Nicușor Dan pe primul loc, cu 46% din voturi. Conform rezultatelor parţiale publicate pe site-ul AEP, luni dimineaţa, la ora 9,00, după numărarea voturilor din 1.021 de secţii din Capitală, situaţia este următoarea:

  • Nicuşor Dan (independent, susţinut de ADU) - 262.349 de voturi (46,88%)
  • Gabriela Firea (PSD) - 124.949 de voturi (22,33%)
  • Cristian Popescu Piedone (PUSL) - 90.512 voturi (16,17%)
  • Sebastian Burduja (PNL) - 42.189 de voturi (7,54%)
  • Mihai Enache (AUR) - 17.124 de voturi (3,06%)
  • Diana Şoşoacă (S.O.S. România) - 14.495 de voturi (2,59%)
  • Alexandru Pânişoară (PER) - 3.043 de voturi (0,54%)
  • Constantin-Titian Filip (independent) - 2.618 voturi (0,47%)
  • Dorin Iacob (Alternativa Dreaptă) - 2.343 de voturi (0,42%).
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Alegeri locale 2024 » Nicuşor Dan, după ce a câştigat al doilea mandat la PMB: Intenţia mea este să rămân independent. Ce spune despre prezidenţiale