(P) Ciorbă cu perișoare de pui - rețeta copilăriei
Ciorba cu perișoare de pui amintește multora dintre noi de copilărie, de rețetele mamei sau ale bunicii, care adăugau întotdeauna un ingredient secret în fiecare fel de mâncare: dragostea.
De Redactia Observator la 14.12.2022, 18:47Sezonul de iarnă vine în fiecare an și cu pofta de o ciorbă fierbinte, care să ne încălzească după o zi friguroasă, așa că ciorba cu perișoare de pui este un deliciu ideal, ușor de pregătit și foarte iubită chiar și de cei mici.
Ce este special la această rețetă? Faptul că poți folosi orice legume ai în frigider, după propriul gust, pentru a-i oferi o savoare aparte, deci nu este obligatoriu să te ghidezi după o rețetă fixă, atunci când combini ingredientele care să dea gust mâncării. Tocmai de aceea, poți încerca, de fiecare dată, să adaugi un ingredient nou sau să înlocuiești anumite condimente, pentru a-ți personaliza propria rețetă unică, delicioasă!
Pe lângă faptul că este în topul preferințelor românilor, ciorba cu perișoare de pui este foarte sănătoasă, mai ales pentru cei care nu obișnuiesc să consume legume la fiecare masă, deci este rețeta perfectă pentru un aport de vitamine și nutrienți care să urmeze un stil de viață echilibrat și sănătos.
Rețetă medie: 60 minute/4 porții
- La coadă pentru meniul de Crăciun: comenzile curg în valuri. Care sunt preţurile în 2022
- Delicatese în stil bucovinean. Păstrăvul în cetină şi ciorba "ciocăneşteană", cele mai căutate preparate la...
- Răsfăţ culinar la pensiunile din Bucovina. Turiştii care îşi petrec minivacanţa în zonă au fost aşteptaţi...
Ingrediente pentru ciorba cu perişoare de pui
Din ingredientele din lista de mai jos vei obține 4 porții de ciorbă, numai bune de savurat în familie:
- 40 g de piept de pui Fragedo
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 cartof
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- 1 ou
- 3 linguri de borș
- 2 linguri de pastă de roșii
- 2 linguri de orez
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- 1 legătură de leuștean proaspăt
- sare și piper, după gust
Mod de preparare pentru ciorba cu perişoare de pui
Folosim o mașină de tocat carnea, pentru a toca pieptul de pui. Curățăm cele 2 cepe, dintre care una va rămâne întreagă, iar pe cealaltă o tocăm mărunt, cubulețe. Tocăm și morcovii, țelina, ardeiul gras și cartoful. Într-o oală mai largă, punem la fiert ceapa întreagă, țelina și cartoful, până când acestea dau în clocot.
Între timp, ne ocupăm de pregătirea perișoarelor, amestecând pieptul de pui tocat cu ceapa mărunțită și cu pătrunjelul tocat mărunt, de asemenea. La final, dăm toată compoziția la mașina de tocat, din nou.
Amestecăm aluatul de carne cu 2 linguri de orez, 1 ou, sare și piper, după gust, până când se omogenizează toate ingredientele. Din acest aluat, formăm perișoare mai mici sau mai mari, după bunul plac, pe care le punem la fiert, alături de legume, cu ajutorul unei linguri.
Adăugăm ardeiul tocat și lăsăm ciorba să fiarbă pentru încă 20 min., la foc mediu. Scoatem ceapa întreagă din ciorbă, adăugăm borșul, pasta de roșii și sare și piper, după gust, lăsând să fiarbă pentru încă 10 min.
După ce am închis focul, adăugăm leușteanul tocat, pentru mai multă aromă și prospețime.
Sugestii de preparare şi servire pentru ciorba cu perişoare de pui
- Pentru a acri ciorba cu perișoare de pui, puteți folosi borș, ca în rețeta de mai sus, dar și oțet sau zeamă de lămâie, în cazul în care nu aveți borș.
- Pentru a economisi timp, puteți opta pentru carne tocată din piept de pui Fragedo Deli.
- Pentru perișoarele perfecte de pui, secretul este să folosiți carne cât mai macră, fără grăsime, pentru a nu se sfărâma. De aceea, pieptul de pui Fragedo este ideal.
- Este foarte important să nu depășiți cantitatea de ceapă și orez din compoziția de perișoare, pentru ca acestea să rămână închegate în timpul fierberii.
- Puteți înlocui legumele adăugate în ciorbă după bunul plac, cu fasole verde, păstârnac, mazăre sau orice alte legume aveți prin frigider
- Secretul perișoarelor de pui bine fierte și gata de savurat este când acestea se ridică la suprafața ciorbei, indiciul că sunt gătite suficient.