Antena Meniu Search
x

Video Răsfăţ culinar la pensiunile din Bucovina. Turiştii care îşi petrec minivacanţa în zonă au fost aşteptaţi cu preparate care mai de care mai gustoase

Turiştii care îşi petrec în Bucovina minivacanţa de 1 Decembrie nu au timp să se plictisească. Distracţia continuă şi în weekend. După ce descoperă frumuseţea ţinutului Fagilor, gazdele îşi aşteaptă musafirii cu masa plină. Angela Bertea este la o pensiune din zonă.

De Angela Bertea la 03.12.2022, 13:55
Vezi și

Turiştii au plecat să admire întreaga zonă. Unii sunt la o crescătorie de cerbi din apropiere, alţii s-au îndreptat spre rezervaţia 12 Apostoli, pentru că unul dintre traseele către rezervaţie porneşte chiar din această zonă. Alţii pur şi simplu au plecat pe jos pentru a admira zona şi pentru a se bucura de aerul proaspăt de munte.

Gazdele îi aşteaptă pe turişti cu un prânz câmpenesc

Pentru că turiştii trebuie să sosească din moment în moment, gazdele îi aşteaptă cu un prânz câmpenesc, iar pe masă regăsim diferite ciorbe, de la ciorba de miel şi până la cea de perişoare. Sunt şi diferite platouri tradiţionale, cu cârnaţi de casă, mistreţ şi căprioară, muşchi de porc şi de căprioară, caltaboş. Avem, de asemenea şi ciorbă de miel, tocana de căprioară şi hribii cu smântână, diferite brânzeturi maturate şi, bineînţeles, nelipsitele sarmale.

Surpriza este cotletul de căprioară, care se face acum, pe plită, tot pe plită avem şi turta bucovineană, este turta făcută cu carne de porc şi de viţel. La desert, vorbim despre poale-n brâu, clătite, cozonac cu nucă şi, tot pentru turişti, gazdele au pregătit şi ceaune cu tochitură de porc sau balmoş.

După o masă plină, îmbelşugată, se vor odihni şi vor pleca din nou în natură, la o plimbare cu ATV-urile care sunt deja pregătite.  Pe seară, bineînţeles că voia bună va răsuna în pensiunile de aici, din Bucovina. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Răsfăţ culinar la pensiunile din Bucovina. Turiştii care îşi petrec minivacanţa în zonă au fost aşteptaţi cu preparate care mai de care mai gustoase