Antena Meniu Search
x

Video Delicatese în stil bucovinean. Păstrăvul în cetină şi ciorba "ciocăneşteană", cele mai căutate preparate la un târg de iarnă din Bucovina

Suntem în Postul Crăciunului, un post mai blând, cu multe dezlegări la peşte, atât în zilele de sărbătoare, cât şi în unele weekenduri. În Bucovina, la târgul de iarnă din comuna Ciocăneşti, standul unde se vând preparate din peşte este cel mai căutat. Vizitatorii au ce să aleagă: peşte prăjit, păstrăv afumat sau ciorbă "ciocăneşteană", botezată după comuna în care are loc târgul. 

de Angela Bertea

la 04.12.2022, 13:54

Vezi și

Lla Ciocăneşti vedeta este păstrăvul, pe care îl găsim gătit în diferite moduri. Cel mai căutat, dar şi cel mai scump produs este cobza. Aici înăuntru sunt mai mulţi păstrăvi afumaţi şi ei sunt împachetaţi în cetină de brad, iar dacă vorbim de preţuri, o cobză poate porni de la 55 de lei pentru jumătate de kilogram şi poate să ajungă până la 100 de lei. Este, bineînţeles, în funcţie de gramaj.

La fel de căutată este şi ciorba "ciocăneşteană", o ciorbă inventată aici, în localitate, la o mănăstire din comună. Este asemănătoare ciorbei rădăuţene sau celei de burtă, doar că este preparată cu păstrăv afumat, hribi şi legume, iar pe deasupra este presărată puţină verdeaţă. Cei care ajung la târg şi vor să guste această ciorbă, trebuie să scoată din buzunar 20 de lei.

Mai departe, tot la târg, cei care vor să se răsfeţe pot să guste păstrăv, în crustă de mălai, cu mămăliguţă şi usturoi, pentru doar 25 de lei. De asemenea, avem şi păstrăv afumat, gătit simplu, acesta a fost ţinut la baiţ o zi, după care afumat câteva ore cu lemne de fag. Un păstrăv afumat ajunge la 15 lei. Cei care vor să guste şi sărmăluţe, şi chiar şi desert, gogoşi. La Ciocăneşti se aud colindele, aşa că noi deja am intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Delicatese în stil bucovinean. Păstrăvul în cetină şi ciorba "ciocăneşteană", cele mai căutate preparate la un târg de iarnă din Bucovina