Antena LIVE

”Tot timpul eram bătută, tot timpul eram huiduită”

Sunt oameni care spun primii Ajut Eu atunci când un copil plânge, când un bătrân e doborât de boală ori o mamă e alungată în stradă, cu doi copii mici. Urmează o poveste despre generozitate şi bine, despre minunile pe care doar oamenii le pot face.

De la 21.12.2019, 22:57

Când viaţa îţi dă cele mai grele lovituri şi crezi că ai epuizat toate variantele de salvare, oamenii fac minuni! Oamenii-îngeri, cei care sar în ajutor discret, fără să aştepte ceva în schimb. Într-o Românie cu tot felul de probleme - de la sărăcie la neputinţă, de la lipsa banilor până la indiferenţă - probabil că doar ei sunt salvarea. Oamenii aceştia sunt primii care spun Ajut Eu atunci când un copil plânge, când un bătrân e doborât de boală ori o mamă e alungată în stradă, cu doi copii mici. Urmează o poveste despre generozitate şi bine, despre minunile pe care doar oamenii le pot face.

CORNELIA ICHIM: ”E primul Crăciun din viața noastră, primul lui Crăciun și mă bucur că are pom. Mă bucur că a venit Moșul la el!

Nici nu mai tine minte cand a fost ultima data asa. Fericita. Are un acoperis deasupra capului si copiii langa ea. Si e suficient. Dar ce e in sufletul ei nu stie nimeni - cata umilinta si suferinta a indurat timp de 26 de ani, alaturi de barbatul sau.

CORNELIA ICHIM: Sunt tot ce am eu. Îmi lipseste casa in care am trait atatia ani de zile, imi lipsesc lucrurile copiilor mei, oamenii de acolo. Sunt doar eu singura cu ei si aici sunt o straina. Nu am pe nimeni. E greu sa iti gasesti si de munca cand nu ai pe nimeni. E greu cand un copil e bolnav si unul mic. Tot timpul eram batuta, tot timpul eram huiduita.

Ii era teama ca nu se va descurca singura, si a indurat cat a putut. Pana la inceputul acestui an cand Cornelia s-a trezit sub cerul liber, cu doi copii de mana, si nicio varianta de salvare.

CORNELIA ICHIM: Pur si simplu m-a luat de mână, Andrei era intr-un costumas. Și mi-a zis sa plec. Și Ionuț a venit și el cu mine, vă dați seama, și am plecat. Am plecat, ca poate vine dupa noi, asa pe strada, prin Pogoanele. Poate i se face mila, pentru ca era foarte frig. Nu a venit. A venit noaptea si, ca sa râdă vecinii, m-am dus la iesire, undeva, si am stat acolo. Știa că acolo ma gasea de obicei cand ma gonea. Dar nu a venit dupa noi.

Si cand credea ca nimic bun nu i se mai poate intampla vreodata a vazut, pentru prima data in viata ei, ca fericirea are chip. Chipul unor oameni generosi. O femeie le-a oferit gazduire intr-o casa, langa Buzau, cu conditia sa ii ingrijeasca animalele. Dar boala de rinichi a baiatului cel mare o tinea pe Cornelia mai mult prin spitale. Asa ca iar a ajuns in strada. Pana cand, intr-o alta zi, pe strada ei a aparut din nou soarele.

CORNELIA ICHIM: E camera lui Ionuț, aici doarme el. O să se bucure foarte mult când o să vadă bradul. Aici dorm eu cu Andrei, în dormitor.

E casa lor mica si secreta, pe care o familie din Bucuresti s-a oferit sa le-o plateasca in fiecare luna. Cornelia n-ar fi avut niciodata bani de chirie. Abia daca are cu ce sa ia de mancare copiilor, in fiecare zi.

CORNELIA ICHIM: Am 3 kilograme de cartofi si 2 pungi de paste. Nu stiu cum o sa am descurc, sincer. Daca trece data de 5 si nu platesc chiria si utilitatile, se sisteaza contractul. Sunt nopti intregi in care nu dorm si ma gandesc la asta. Nu vreau sa ajunga ei doi in strada. Și, daca mi-ar spune cineva acum sa ma intorc, ca poate nu ma mai bate sau poate s-a schimbat, nu pot sa ma intorc, nu am cum, mi-e frica, va spun sincer.

Frica inca o mai bantuie, si demonii trecutului. Dar ea, e optimista. Isi cauta de lucru si spera intr-un viitor mai bun pentru ea, pentru copiii ei. Atata vreme cat in jur simte ca sunt, mereu, ca o plasa de siguranta, oameni-ingeri, indrazneste sa creada in minuni, in sarbatori frumoase si Mos Craciun.

CORNELIA ICHIM: Îmi doresc sa fie Andrei bine si cu Ionut. Deja, Moșul cred ca ne-a oferit prea mult. Mi-aam dorit sa aiba si ei brad, sa aiba si ei globulete. Acum, deja a venit Moșul la ei. Acum simt si eu ca e Crăciunul, nu mai trebuie să ne uitam la vecini pe geam sa vedem luminite. Și ajutorul de la oameni inseamna foarte mult pentru mine. Înseamna linistea copiilor mei și stabilitatea zilei de mâine. Îmi doresc, daca vrea cineva sa ma ajute pentru a fi ei în siguranță.

Ți-a plăcut acest articol?

ajut eu campania ajut eu donatie observatorweekend19 social
Întrebarea zilei
Cum vă petreceţi Floriile?

La grătar

Acasă, cu familia

Cu prietenii

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum...
Fanatik.ro
Publicat 27.04.2024
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în...
Fanatik.ro
Publicat 26.04.2024
Joburile care nu solicită gândirea cresc riscul de afectare cognitivă și...
spotmedia.ro
Publicat 22.04.2024
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în România. VREMEA se schimbă...
Gandul
Publicat 24.04.2024
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii...
Adevărul
Publicat 26.04.2024
A mancat o supă și s-a trezit paralizată de la brâu în jos. Ce au descoperit...
A1
Publicat 26.04.2024
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de...
CaTine
Publicat 26.04.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
Șocul lui Ioan Andone, după ce s-a mutat în Spania: „Am 4 dormitoare. Știți...
GSP
Publicat 25.04.2024
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e...
Click.ro
Publicat 26.04.2024
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Useit
Publicat 27.04.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală...
Redacţia.ro
Publicat 24.04.2024
Primarul care candidează împotriva soției pentru un nou mandat: „N-am crezut...
libertatea.ro
Publicat 26.04.2024
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați...
ZU
Publicat 26.04.2024
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru...
Hello taste
Publicat 26.04.2024
Sângerările nazale la copii: cum să le gestionezi corect
Deparinti
Publicat 26.04.2024
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici....
ziare.com
Publicat 25.04.2024
Halil Ibrahim Ceyhan impresionează pe scenă. Actorul nu renunță la visul său...
Happy
Publicat 26.04.2024
La ce se folosește botoxul. Întrebuințările pe care le poate avea în medicină
Medicool
Publicat 26.04.2024
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă...
orangesport.ro
Publicat 13.04.2024