Antena Meniu Search
x

Video Vreau să ajut: Erika ar vrea să meargă la şcoală, dar nu este acceptată din cauza vederii. 10.000 de euro costă miracolul care i-ar putea îndeplini visul

La 9 ani, Erika distinge lumini, umbre, siluete şi, din când în când, culori. Sistemul public de învăţământ nu a acceptat-o, pentru că nu se poate descurca singură. Părinţii nu pot merge cu ea, iar şcoala specială e mult prea departe. Cataracta congenitală poate fi, însă, corectată printr-o operaţie la ambii ochi, iar Erika ar putea avea şansa la o viaţă normală. Însă costurile intervenţiei depăşesc cu mult posibilităţile părinţilor ei.

de Redactia Observator

la 06.11.2021, 14:56

Vezi și

Erika a venit pe lume pe 8 octombrie 2012. Neonatologul i-a pus nota 9 la naştere, pentru că nu a plâns. Bucuria părinţilor, că le-a venit pe lume cel de-al patrulea copil, a fost, însă, una scurtă. Erika avea doar trei luni când mama ei şi-a dat seama că e ceva în neregulă cu fetiţa ei.   

Alina Petrea, mama Erikăi: Am văzut că îi dădeam obiecte și nu, nu distingea, nu vedea și atunci am mers cu ea la doctor, la Botoșani

Botoşaniul nu avea oftalmolog pediatru, aşa că diagnosticul i-a fost pus Erikăi abia la Iaşi: cataractă congenitală. Medicul i-a recomandat operaţia, dar Erika era prea mică. Anii au trecut, dar în Suceava părinţii nu au găsit vreun anestezist care să îşi asume intervenţia în vreun spital de stat. Au luat la rând clinicile private din oraş, apoi s-au dus la Iaşi, apoi la Bucureşti. Până când, în sfârşit, au reuşit să dea de o echipă inimoasă, care şi-a asumat operaţia şi i-a promis mamei că fiica ei va vedea. Acuitate vizuală 90%. Faţă de nici 20%, cât are Erika acum.  

Alina Petrea, mama Erikăi: În casă dacă o trimit după ceva, știe toate lucrurile unde sunt și se duce și mi le aduce, că ea știe. Dacă e afară și e un lucru lângă ea, nu-l vede.

Pe acelaşi subiect

10.000 de euro costă miracolul de a vedea. Pentru familia Petrea, însă, asta ar putea însemna ani de zile de chinuri şi sacrificii. 

Alina Petrea, mama Erikăi: Venitul meu e alocația, iar soțul este zilier, nu avem alt venit

Erika nu are timp

Orice amânare a intervenţiei riscă să o lase complet în întuneric. 

Alina Petrea, mama Erikăi: Sper ca Dumnezeu să mă ajute prin oameni ca să am un copil cât de cât normal, să se descurce singură. Da, are șansa asta să vadă ca un copil normal. 

Copila ar vrea să devină medic, să îi ajute pe alţii să se bucure de copilărie, aşa cum ea nu a fost ajutată până acum. Ştie, însă, că pentru asta e nevoie de şcoală. Până la operaţie, şcolile de stat nu o primesc, că nu are însoţitor. Şcoala specială e tocmai la 70 de kilometri distanţă. 

Alina Petrea, mama Erikăi: Îmi spune că vrea să meargă şi ea la şcoală ca, copiii ceilalți

Cei care vor să o ajute pe Erika, pot contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut", donând prin SMS la numărul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundației Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta prin donaţii online sau prin PayPal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Campanii » Vreau să ajut: Erika ar vrea să meargă la şcoală, dar nu este acceptată din cauza vederii. 10.000 de euro costă miracolul care i-ar putea îndeplini visul