Vreau să ajut. La nouă ani, Ioan este un băieţel cu umor, poftă de viaţă şi voinţă. Nu poate merge, dar visează să devină portar
De câte ori are ocazia, joacă în casă fotbal, în genunchi, cu fratele lui geamăn şi cu tatăl lor. Este dinamovist înfocat şi ar vrea să ajungă la echipa din Ştefan cel Mare. Pentru asta ştie că trebuie să se facă bine, dar nu ştie sigur dacă trebuie să se facă şi poliţist.
De Redactia Observator la 28.01.2019, 12:14- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
De câte ori are ocazia, joacă în casă fotbal, în genunchi, cu fratele lui geamăn şi cu tatăl lor. Este dinamovist înfocat şi ar vrea să ajungă la echipa din Ştefan cel Mare. Pentru asta ştie că trebuie să se facă bine, dar nu ştie sigur dacă trebuie să se facă şi poliţist.
Până se lămureşte, trebuie să rezolve mersul şi să scape de durerile provocate de parapareza spastică. Şansele vin din Statele Unite, unde este aşteptat de echipa doctorului Park pentru două ture de operaţii costisitoare.
Aşa că Ioan are nevoie de noi toţi. Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de sms 8848 alimentaţi fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut", din care va fi ajutat Ioan, dar şi alţi copii.
Silvia Chicioroagă, mama lui Ioan: La inceput a intrebat: "eu de ce nu pot sa merg?" Credea ca pe el l-a scapat barza din cioc si are bubica la picior pt ca l-a scapat barza. Nu i-a zis nimeni lucrul acesta dar cauta singur o explicatie de ce nu poate sa fie ca ceilalti copii.
Ioan nu este ca ceilalți copii din cauza bolii care nu-l lasă să se ridice și să meargă. A venit pe lume împreună cu fratele lui geamăn, Teodor, la 27 de saptamani, cu câte un kilogram două sute fiecare. Nașterea a fost grea iar la patru luni, medicul neonatolog le-a spus spus soților Chicioroagă că Ioan are o problemă de spasticitate și că va avea nevoie de multă kinetoterapie
În anii de terapii, Ioan și-a recăpătat funcțiile mâinilor iar astăzi este diagnosticat cu parapareză. Boala care nu-l lasă să meargă îi provoacă și dureri din cauza spasticității musculare. Asta nu înseamnă că Ioan se dă bătut. Face kineto și joacă fotbal, în genunchi, în casă.
Teodor Chicioroagă, fratele lui Ioan: Ne jucam fotbal mai mult de dragul lui Ioan ca are un microb foarte mare de fotbal.
De șase ani, familia Chicioroagă stă în București. Au lăsat Galațiul în care au trait pentru ca Ioan să poată beneficia de tratament foarte bun.
Profesor cfm dr. Elena Căciulan, coordonatorul terapiei lui Ioan: Cand a venit el nu accepta pozitia de ortostatism. Eu ii spuneam hai sa stam in pciioare, trebuie sa mergem, trebuie sa ne deplasam si el zicea nu vreau in picioare, era foarte suparat ca eu mi-am permis sa il pun in picioare. Dupa aceea, incet-incet, a reusit sa faca primii pasi.
Silvia Chicioroagă, mama lui Ioan: El a captat mobilitate, a fost din ce in ce mai bine dar a stagnat la un moment dat, nu poate sa mearga singur, acum are 9 ani. Sperăm ca operatia sa ii restabileasca autonomia
Vlad Chicioroagă, tatăl lui Ioan: Operatia se cheama rizotomie dorsala selectiva, se taie niste firisoare ne nervi din coloanal ce tin de motricitate si care dau aceasta spasticitate si care nu-l lasa pe Ioan sa mearga.
La fel ca mulți copii din Campania Vreau să ajut, Ioan va avea nevoie ca după rizotomie să mai intre o dată în sala de operație pentru PERCS, intervenția chirurgicală ortopedică. Abia apoi echipa medicală americană îl vor băga în programul obligatoriu de recuperare, recuperare pe care Ioan va trebui să continue la București.
Profesor cfm dr. Elena Căciulan, coordonatorul terapiei lui Ioan: Parintii care au sansa sa ajunga sa faca aceasta operatie trebuie sa inteleaga ca fara kinetoterapie interventia nu va avea niciodata rezultatele pe care noi toti, si specialist si parinti si le doresc.
Vlad Chicioroagă, tatăl lui Ioan: Operatia trebuie sa se faca in America, la doctoral TS Park, a aparut la dumneavoastra in emsiune, si costa 60 de mii de dolari doar cele doua operatii.
Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut". Sau, sunand la numerele afisate pe ecran, din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa.
Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei il putem ajuta pe Ioan dar si pe alti copii. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro.
Romanii din strainatate pot contribui online sau prin paypal mentionind numele Ioan. Orice suma conteaza!