Produs în ţara ta. Trăiește românește
Ne mândrim că suntem români. Dar ce produse româneşti folosim? Pentru ca produsele "made in România" să devină mai vizibile în rafturi, Observator şi Antena 3 demarează campania "Produs în ţara ta"
De Redactia Observator la 01.12.2015, 14:48Ne mândrim că suntem români. Dar. ce produse româneşti folosim? Este o întrebare la care este greu să răspundem, mai ales că uneori produsele " tradiţionale româneşti" nu sunt fabricate neapărat în România.
Şi pentru că de cele mai multe ori, prea puţini citim sau ştim să identificăm un produs făcut în ţara noastră, fie că suntem într-un supermarket sau într-o farmacie. Pentru ca produsele "made in România" să devină mai vizibile în rafturi, Observator şi Antena 3 demarează campania "Produs în ţara ta", o acţiune prin care cerem ca tot ce este fabricat în România să poarte un cod de bare distinct, unul pe care să se vadă clar harta ţării noastre. În aşa fel ne putem asigura că, indiferent de vârstă şi de educaţie, românii pot alege un produs fabricat în ţara lor şi că în felul acesta pot trăi autentic româneşte în fiecare zi. Dincolo de calitatea incontestabilă a produselor româneşti, campania vrea să atragă atenţia asupra faptului că de fiecare dată când cumpărăm un produs fabricat în România, ajutăm economia şi oferim locuri de muncă unor români, ca noi.
E Ziua Romaniei şi pentru că avem cu ce să ne mândrim, ne-am propus sa trăim româneşte azi. Au facut-o într-un demers jurnalistic unic colegii Sabrina Preda si Daniel Coman. Au mâncat româneşte, s-au îmbrăcat româneşte, au circulat româneşte şi au cumpărat româneşte. Să trăim româneşte înseamna nu doar mândria că faci totul made in Romania, înseamnă şi locuri de muncă pentru noi, fratii, surorile şi părinţii nostri.
Ar fi însă cu adevarat ceva daca produsele made in Romania ar fi mai vizibile in rafturi. Si pentru asta, Observator si Antena 3 demareaza Campania Produs in tara ta, prin care tot ce marfa facuta in Romania sa aiba un cod de bare distinct cu harta tarii noastre pe el. Ca sa nu ne pierdem in tot soiul de denumiri si simboluri si ca sa traim romaneste mai usor, in fiecare zi.
Insulina a fost descoperita de Nicolae Paulescu, care la inceput a numit-o "pancreina". 27.9% din populatia ocupata lucreaza in agricultura; 28.2% in industrie; 43.9% in servicii
Companiile care activeaza în domeniul IT si tehnologie din România au generat, în 2014, venituri cumulate de 4 miliarde euro si ofera locuri de munca permanente pentru 75.500 de angajați.