Vreau să ajut. Andrei are mare nevoie de ajutor (Video)
Când te uiți la Andrei, un copil din Ilfov, și la mama lui, îți vine să îi îmbrățișezi strâns și să le spui că viața lor sigur va fi mai bună după ce oamenii le vor afla acum povestea.
De Redactia Observator la 05.10.2019, 15:40Când te uiți la Andrei, un copil din Ilfov, și la mama lui, îți vine să îi îmbrățișezi strâns și să le spui că viața lor sigur va fi mai bună după ce oamenii le vor afla acum povestea.
Copilul a venit pe lume la termen și a luat nota nouă la naștere. Bucuria mamei a durat doar patru luni.
De atunci, copilul știe doar de spitale, operații, dureri și recuperări. Abia învață să fie independent, merge greu și în curând nu o să poată sta pe scaun sau întins.
Elena Ivan, mama lui Andrei: Un copil foarte mult așteptat, cel puțin de mine, mi-am dorit, într-adevăr, să am un băiat. A fost așa, o completare pe lângă fetița pe care o aveam deja. Până la patru luni, el a fost un bebeluș normal.
Acela a fost momentul când viața de mamă a Elenei Ivan s-a răsucit. La consultația de patru luni în vederea vaccinării, medicul lui Andrei a observant că bebelușul este prea cuminte pentru vârsta lui. Și a recomandat investigații.
Elena Ivan, mama lui Andrei: L-a văzut nedicul neurolog și am constatat că, de fapt, copilul este hipoton, că are o problemă în dezvoltare, neuropsihomotorie
Rezultatul tomografului cranian a venit cu diagnosticul de atrofie cerebrală. Fizic, băiatul ținea pumnii strânși și avea picior valg bilateral.
Testele genetice vorbeau despre mai multe posibile sindroame dar nimic nu a fost clar. Clar a fost doar că bebelușul a început kinetoterapia și seria operațiilor.
Elena Ivan, mama lui Andrei: Am mers și am corectat cât de mult s-a putut pe parte ortopedică. Operații destul de multe la piciorușe, alungire de tendon, picior vag bilateral.
Problemele cerebrale ale lui Andrei fac din el un copil dependent de mama sau sora lui mai mare. Copilul înțelege ce I se spune dar el nu știe să spună dacă îl doare ceva, dacă îi este foame sau sete.
Acum un an, când a început o sesiune de recuperare la București, putea doar să stea întins pe podea, să apuce obiecte din jur și să le arunce. De atunci, Andrei își uimește terapeuții.
Maria Ene, psiholog: Am ales să ne axăm pe partea de independenţă pentru că este măricel deja şi are nevoie să înveţe să se descurce. Să mănânce singur, să folosească tacâmuri, să se spele pe mâini, lucruri de bază.
În ultimele luni, zâmbetele copilului sunt din ce în ce mai rare. Durerile provocate de coloana strâmbă abia de-l mai lasă să stea pe scaun sau în pat.
Elena Ivan, mama lui Andrei: Andrei este după o operație de implantare tije, am avut și o alingire de tijă, la coloană. Cifoscolioza pe care o avea deja din naștere s-a agravat, pronunțat.
La ultimul control, radiografia a arătat că singura soluție pentru coloana lui Andrei este fixarea fiecărei vertebre cu șururburi.
Elena Ivan, mama lui Andrei: Suntem nevoiți să-I facem fixarea aceasta de coloană care costă extrem de mult, cel puțin eu, când am auzit, am avut un șoc, o săptămână nu am știut cum să diger problema, nu am știut încotro s-o apuc și cui să cer ajutorul. Și atunci trebuie să cer ajutorul tuturor, tuturor.
Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut".
Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei îl putem ajuta pe Andrei dar si pe alti copii. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro.
Romanii din strainatate pot contribui online sau prin paypal mentionind numele Andrei. Orice suma conteaza!