Antena LIVE

Vreau să ajut! Cristina se poate bucura de copilărie, după o complicată operație la inimă

Ne bucurăm de fiecare dată când vă putem împărtăşi veşti minunate despre copii care s-au vindecat datorită generozităţii oamenilor care susţin campania Vreau să Ajut. Un astfel de copil este Cristina, o fetiţă care a fost operată la inimă.

De la 15.02.2020, 14:46

Ne bucurăm de fiecare dată când vă putem împărtăşi veşti minunate despre copii care s-au vindecat datorită generozităţii oamenilor care susţin campania Vreau să Ajut. Un astfel de copil este Cristina, o fetiţă care a fost operată la inimă şi care a putut face intervenţia chirurgicală cu finanţare din fondul de solidaritate al campaniei. Cristina se afla de mai mult timp pe lista de aşteptare a unui spital de stat dar starea copilei a cerut o operație de urgentă. S-a făcut într-o clinică privată din București și acum Cristina se poate bucura de copilărie. Aşadar, printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiţi la fndul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care pot fi ajutaţi mulţi copii bolnavi, aşa cum şi Cristina a fost ajutată. 

Cristina are 12 ani, ochi mari, albaștri, și înțelepciunea unui bunicute. Este cuminte, blândă și iubește desenul. A venit pe lume prematur și pentru că nu a plans la naștere, si pentru că a facut o convulsie, a primit de la medici nota doi. A stat internată nouă zile și apoi a plecat acasă cu verdictul: clinic sănătos. Până spre cinci ani, așa părea Cristina, sănătoasă. Numai că…

AURA STRUȚU, mama Cristinei: Pe la vârsta de cinci anișori într-o zi a leșinat. După investigații de EG ne-au spus că ceea ce a făcut ea a fost o criză epileptică.

Cristina a făcut un tratament mai bine de patru ani. A ajutat-o dar în acest timp au apărut alte probleme de sănătate: i s-au deformat picioaarele, a început să obosească, cu fiecare zi tot mai mult, și au apărut dureri în zona inimii. Investigațiile amănunțite au adus un verdict șocant.

AURA STRUȚU, mama Cristinei: La examenul cardiologic am descoperit că ea suferă de defect septal artial. Exact așa ni s-a spus: Cristina are o gaură în inimă! Ne-au spus că așa s-a născut, cu toate investigațiile pe care le-a avut până atunci, pentru că tot am umblat cu ea la medici, niciodată nu am descoperit așa ceva până în acea zi. Niciodată!

În spital de stat, pentru operația pe inimă, Cristina a fost pusă pe listă de așteptare. Numai că starea ei se agrava și începea să se învinețească în jurul ochilor. Părinții au căutat o soluție de urgență.

”Ziceam: e prima data când mă operez la inimă. Mi-e tare frică! Am emoții! Când am auzit că se poate repara, am râs de fericire. În sfârșit mă fac și eu bine. Nu mai sunt asa cum sunt alții… mă vindec. Am o viață specială. Asta e ceva pentru mine, să mă simt bine, să cresc mare, să mă văd cum o să ajung eu mare”, spune Cristina.

Defectul septal interatrial este o maladie congenitală destul de frecventă și poate fi depistat doar dacă un doctor, pediatru ori cardiolog pediatru este mai atent cu inima copilului.

DAN DELEANU, medic primar cardiolog: Limita asta poate fi dificil de apreciat exact cum a fost în cazul acestui copil. Marginile defectului erau prea subțiri, mărimea defectului era de așa natură încât s-a pus problema între operație și intervenția percutanată. Am oscilat cu toții, în echipă, care ar fi, să zicem, metoda cea mai buna și mai sigură până la urmă. Având toate datele, ecografie transesofagiană, ș.a.m.d. , am mers pe tratamentul interventional care a fost un succes.

IULIA UNGUREANU, coordonator Secție Cardiopatii Congenitale: Defectul ei cardiac a fost destul de provocator din punct de vedere medical, în sensul că părerile erau împărțite: dacă se va face chirurgie pe cord deschis sau dacă se va face închidere minim invazivă prin vena femurală.

AURA STRUȚU, mama Cristinei: Operația a ajuns la aproape 7.000 de euro. Am reușit cu ajutorul unor oameni minunați: Fundația Mereu Aproape. Și acum pot să mă bucur de copilul meu, cea mai mare dorință a mea: să se bucure și alte mame cum m-am bucurat eu că mi-am văzut copilul sănătos

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut". Sau, sunand la numerele afisate pe ecran, din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei putem ajuta copii cu afecțiuni asemănătoare Cristinei sau cu multe alte tipuri de boli. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui la fondul de solidaritate al Camaniei Vreau să ajut online sau prin paypal menționând cuvântul Ajut. Orice suma conteaza! IESE CARTON

AURA STRUȚU, mama Cristinei: Îmi doresc ca toată lumea să doneze pentru acești copii să doneze fundației, să doneze Campaniei Vreau Să Ajut prin SMS la 8848, pentru ca toate mamele să nu își mai vadă copiii în spital, să îi vadă prin parcuri, la școală. copiii acolo ar trebui să stea. Nu într-un spital! Să se bucure de viață.

Cum puteți dona

SMS 8848, TELEKOM ROMANIA MOBILE

- Suma alocata cauzei este de 2 Euro.

- Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament.

- In retelele Telekom Romania Mobile si Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului.

- Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

TELEKOM, RETEAUA DE TELEOFONIE FIXA

0 900 900 303: 3 euro/apel

0 900 900 305: 5 euro/apel

0 900 900 301: 10 euro/apel

Conturi Fundatia Mereu Aproape

CIF 18212553:

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Ți-a plăcut acest articol?

social observatorweekend06 vreau sa ajut cristina operatie inima
Întrebarea zilei
Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul din alimentația lui Ion Iliescu. Fostul președinte i-a uimit pe toți...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Ce pensie va avea Klaus Iohannis
spotmedia.ro
Publicat 02.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Cu generații în urmă românii stăteau la cozi pentru mâncare. Acum, stau alții
Adevărul
Publicat 02.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află...
CaTine
Publicat 02.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Medicul român care și-a ucis amanta și l-a rănit grav pe soțul femeii va fi...
libertatea.ro
Publicat 02.05.2024
Meghan Trainor a dezvăluit că ea și Daryl Sabara și-au reînnoit jurămintele....
ZU
Publicat 02.05.2024
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Hello taste
Publicat 02.05.2024
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți
Deparinti
Publicat 02.05.2024
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot...
ziare.com
Publicat 02.05.2024
Halit Ergenç și-a sărbătorit ziua de naștere. La 54 de ani, actorul a avut...
Happy
Publicat 02.05.2024
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni...
Medicool
Publicat 02.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024